Trafik Güvenliği Haftası bu yıl İlk Yardım Haftası ile birleştirilerek kutlandı. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ve Düzce Sağlık İl Müdürlüğü tarafından Anıtpark Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene Vali Yardımcıları Salih Karabulut ve Kazım Karabulut, Garnizon Komutanı Bilal Güvenir, Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Düzce Belediye Başkan Vekili Salih Keskinli, Baro Başkanı Ali Dilber, kurum müdürleri, askeri erkan ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, konuşmalarla devam etti.  Törende konuşma yapan Düzce Milletvekili Fevai Arslan, sağlık yatırımlarına dikkat çekti.

HESAPLARIMIZIN ÜSTÜNE ÇIKTI!

Arslan, “ 2002 yılı öncesinde sağlık hizmetleri için Düzce’de 2 ambulans vardı. Biri minibüs, diğeri taksiden bozma bir ambulans. Yol harcıhanı vermezseniz kalkmazdı. Şimdi bunu çocuklarımıza söylediğimizde masal sanıyorlar. Bugün 30’un üstünde ambulansla sağlık hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Çocuk, yaşlı bakım hizmetlerimizle 100’ün üstünde bir filoya sahibiz. Devlet hastanemizin inşaatı hesaplarımızın daha üstüne çıkarak 2 yıl uzadı. Nedenlerini hep söyledik. Türkiye Cumhuriyeti kanun devleti. Bunlardan kaynaklanan uzamış bir süreçti. Artık taşınıyoruz.”dedi.

4 AYDA 10 BİN ÇAĞRI

İl Sağlık Müdürü Mahir Arslan da kentte 31 ambulansın hizmet verdiğini, bu yılın ilk 4 ayında ise 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ilk yardım konusunda yaklaşık 10 bin çağrının geldiğini ifade etti. Arslan, Acil Çağrı Merkezinin gereksiz çağrılarla meşgul edilmemesini istedi.

Törende, hafta dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Törene sonradan katılan Vali Ali Fidan, yılın trafik polisi, yılın zabıta memuru ve yılın sağlık personeli ve yılın sürücüsü seçilenlere hediyelerini takdim etti. Davetliler, meydanda açılan trafik ve ilk yardım stantlarını gezerek, görevlilerden bilgi aldı.

SÜRÜCÜLERE KASK DAĞITILDI

Yine törende Vali Fidan tarafından motosiklet sürücülerine de kask dağıtıldı.  Stantları gezdikten sonra açıklama yapan Vali Ali Fidan, hafta dolayısıyla bilinçlendirme ve trafik kurallarına dikkat çekmek için çeşitli sunumlar yapıldığını söyledi.

FİDAN: FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ

Trafik kurallarına uyulmasına yönelik çalışmalarda öğrencilere yönelik sunumlar yapıldığını anlatan Fidan, "İlimizde, trafikte oluşturulacak bilinçlendirme farkındalık çalışmaları kapsamında çalışmalar yürütüyoruz. Özellikle okullarda, çocuklarımıza yönelik sunumlar yapıyoruz. Böylece gelecekte trafik güvenliğine uyan bir nesil olsun istiyoruz." dedi.

Törende protokol üyeleri kutlama pastası kesti. Yine Sağlık İl Müdürlüğü’ne gelen yeni ambulanslar da hizmete sokuldu.

HABER;S.KAŞKIR