Kültür Mahallesi’ndeki İnönü Parkı içerisindeki ağaçların budanma şekli vatandaşların tepkisine neden olmuştu. İlgili kurumlara şikayetlerini yazılı olarak bildiren vatandaşların, yetkililerden gelen cevap kafaları iyice karıştırdı.

Orman işletme “tekniğe uygun değil”

Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’e yazılan şikayet dilekçesine istinaden parkta inceleme yapan Düzce Orman İşletme Müdürlüğü’nden Orman Mühendisi Metin Eratila başkanlığında Konuralp Orman İşletme Şefi Uğur Bildirici’den oluşan komisyon bir rapor düzenledi. Raporda Kültür Mahallesi İnönü Park’ının Orman Kadastro haritalarında “Orman sayılmayan alan” olarak gösterildiği hatırlatıldı. Alanda ağacın kökünden kesilmediğinden 6831 sayılı orman kanunu gereğince işlem yapılamayacağı bildirildi. Raporda dikkat çeken ayrıntı ise ağaçlara yapılan budamanın “tekniğe uygun olmadığı” yönündeki kanaat oldu. Orman İşletme Müdürlüğü; budama tekniğinin doğru olmadığını belirtirken, bu konunun Düzce Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü tarafından değerlendirilmesinin daha doğru olacağının altı çizildi.

Belediye: tekniğe uygun!

Aynı şikayet dilekçesini Belediyeye de yazan vatandaşlar, farklı yanıtla karşılaştı. İnönü Park’ındaki budama işlemini üstlenen Belediye “Kültür Mahallesi İnönü parkında kesilen ağaçlarla ilgili olarak yapılan budama işlemlerinden Belediyenin bilgisi bulunmaktadır.” yanıtını verdi. Gerekli kontroller yapıldığı ve budamada teknik açıdan bir problem bulunmadığı kaydedildi.

Haber;S.KAŞKIR