Bir müddet önce "Ciğerim Yanıyor" başlığıyla duyurduğumuz bir zannenin beş yıldır yatağa mühkum sürdürdüğü hayat mücadelesi  vermeziyle ilgili dramını yansıttığımız haberin ardından Sağlık İl Müdürlüğü de  anında harekete geçerek "Evde Sağlık Hizmetleri " uygulaması için harekete geçti. 
 
Düzce Merkez Çamköy'de yolun hemen yanında el yıkayacak suyu dahi olmayan bir odada yaşam mücadelesi veren 51 yaşındaki Mecbure Aksak adlı annenin 14 yaşındaki kızının bakımna muhtaç bir halde yaşam mücadelesi verdiğini duyurmuş ve yetkilileri harekete geçmeye davet etmiştik.
       
 Haberin yayımlanmasının ardından Sağlık İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde yürütülan "evde bakım servisi" ni görevlendirerek hekim nezaretinde ilk müdahalesini gerçekleştirdi. Yapılan tetkik ve ön çalışmaların ardından hastayla ilgili  çalışmalara başlandı.Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre hastanın diğer rahatsızlıklarının yanında "obez" hastası olduğunun da anlaşıldığı vurgulanarak , içinde belediyenin de bulunduğu Valilikte yapılan protokolün bu tür mağdur kişiler için tam bir "can simidi" olduğu hatırlatıldı.

5'i kız, biri erkek 6 çocuk annesi Mecbure Aksak'ın 14 yaşındaki bir kızı tarafından içinde suyu dahi olmayan tek odalı bir yerde hayat mücadelesi verdiğini yansıtmamızın ardından Sağlık İl  Müdürlüğü'nün yanında Aile ve Sosyal Politikilar İl Müdürlüğü de ekipleri ile birlikte başlattıkları çalışmalarını sürdürüyor.
           
"EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ"


Edinilen bilgilere göre bu şekilde Düzce'de bin 749 kişiye "Evde Sağlık Hizmeti " veriliyor. Bu şekilde Düzce Merkezde bin 121, Akçakoca'da 123, Çilimli'de 63, Gümüşova'da 105, Gölyaka'da 110, Kaynaşlı'da 110, Yığılca'da 60 ve Cumayeri'nde 25 kişi olmak üzere toplam bin 749 kişi evde sağlık hizmetlerinedn yararlanıyor.Evde sağlık hizmetleri kapsamında hastanın evine kadar gidiliyor ve hastayla ilgili ilaç, serum sonda başta olmak üzere sağlıkla ilgili her türlü ihtiyacı karşılanıyor.

 Haber;E.TAYHAN