Tubitak 4006 Bilim Fuarı kapsamında Hikmet Akın ve Toki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, öğrencilerin hazırlamışolduğu çok sayıda projeyi sergileyerek beğeniye sundu.



Toki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, spor salonunda, öğrencilerin tasarlamış olduğu projeleri sergiye sundu. Teknoloji Tasarım Öğretmeni Buket Büyükyonga'dan aldığımız bilgiye göre; sergide 32 proje yer alıyor.

 

 



Büyükyonga, "Sergide Tubitak Bilim Fuarları kapsamında hazırlamış olduğumuz Teknoloji Tasarım Dersi'ne ait 32 projemiz bulunmaktadır. Ayrıca okulumuzda Görsel Sanatlar Dersi öğretmenimizin Tubitak destekli olarak hazırlamış olduğu bir rasathanemiz var.Sergi bugün saat 17:00'da sona erecek" şeklinde konuştu.

 



Serginin açılış kurdelesini Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker kesti. Kurdele kesiminin öncesinde Ülker, bu çalışmaya katılan öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik etti.

 

Kurdele kesiminin ardından Ülker, sergiyi gezerek projelerin hepsiyle ilgili tek tek bilgi aldı. Sergide bir proje vardı ki diğerlerinin arasından göze çarpıyordu.Bu proje, Muhammet Ali Uzlu, Eren Büyük ve Ahmet Hakan Silo'nun tasarlamış olduğu Güneş Enerjisiyle Çalışan Elektrikli Kaykay projesi ve bu proje Tam şarj edildiğinde 96 km uzunluğunda mesafe kat edebiliyor ve saatte 45 km hızla gidiyor. Normal elektrikli kaykaylardan 5 kat daha fazla yol kateden bu projenin patent başvurusu yapıldı ve proje Google'nin bilim fuarı yarışmasına katıldı.


Sergide birbirinden başarılı projeler yer alıyor. Beyza Ok isimli öğrenci sınıfıyla birlikte hazırlamış olduğu projeleri anlattı ve gözlemlerde bulunduklarına değindi.


Tek tek projeler hakkında bilgi alan Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, sergiyi gezdikten sonra okulun rasathanesine giderek orada da bilgiler aldı.

 


Yine Tubitak Bilim Fuarı kapsamında Hikmet Akın İilkokulu'da proje sergisi gerçekleştirdi. Okulun Teknoloji Tasarım Dersi Öğretmeni Birsen Sarı'dan aldığımız bilgiye göre sergide 34 proje var ve sergi yarın da devam edecek.

 


Sarı, " Sergimizde toplam 34 projemiz var. 3 tane Türkçe, 1 tane Sosyal Bilgiler, 17 tane Teknoloji ve Tasarım, tane Matemetik ve tane Fen Bilimleri projemiz var. Sergilemek ve projeleri geliştirmek amacıyla öğrencilerimiz bu projeleri tasarladılar.

 

Milli Eğitim Şube Müdürü Zekeriya Güzel, sergiyi gezerek projeler hakkında tek tek bilgi alı.