Akçakoca Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Ömer Başar, yaptığı açıklamada, Ramazan dolayısıyla sahillerde hareketliliğin yavaşladığını belirterek, yoğunluğun yüzde 5'lere kadar düştüğünü belirtti.
''Turizm, Ramazanla birlikte bıçak gibi kesildi. 1 Ağustos'tan itibaren turizmde bir gerileme yaşandı. Bunun doğal sonucu olarak da esnafımız bundan çok fazla etkilendi'' diyen Başar, bayramdan sonra Akçakoca sahilinde büyük bir yoğunluk beklediklerini belirterek, tatilin de uzamasıyla insanların sahilleri dolduracağını söyledi.

Aşırı yoğunluk yaşayacakları için Ramazan dolayısıyla yakaladıkları boşlukta eksiklikleri gidermeye çalıştıklarını belirten Başar, ''Bu kapsamda müşterilerimize bayram dönüşü en iyi hizmeti sunabilmek adına hazırlıklarımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Bayramdan sonra Akçakoca sahilinde büyük bir turistik yoğunluk bekliyoruz. Yer bulabilmek için erken rezervasyon yaptırın'' dedi.

Ankara ve İstanbul gibi iki metropol kentin tam ortasında yer alan Akçakoca günübirlik tatilcilerin değişmez turizm alanı. 37 kilometrelik plajıyla Karadeniz bölgesinde tek olan Akçakoca, aynı zamanda orman ve plaj birleşimiyle de tatilcilere hem doğa hem de deniz turizmi imkanı veriyor.

Haber; R. BAL