Düzce İl Genel Meclis Başkanı, 21 meclis üyesinin 20'sinin oyunu alan AK Parti'nin adayı Çiğdem Günal oldu. İlk İl Genel Meclisine AK Partili ve MHP’li üyelerin yanı sıra Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin ve MHP Partisi İl Başkanı İlhami Caboğlu da katıldı.
 


31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda 21 üyeli il genel meclisine AK Parti 15, MHP ise 6 üye çıkardı.

Yerel seçimlerin ardından bugün yapılan ilk İl Genel Meclisi Toplantısı'nda meclis başkanı ve parti grup başkanları belli oldu. Düzce İl Özel İdaresi İl Genel Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Toplantıyı meclisin en yaşlı üyesi olan Ergin Özensel yönetti. Geçici Başkan Özensel'in üyelere hitabının ardından ilk gündem maddesi olan meclis başkanının seçimi gerçekleştirildi.
AK Parti Grubu İl Genel Meclis Başkanlığı için Çiğdem Günal'ı önerdi. MHP Grubu ise aday çıkarmadı. Adayın belli olması sonrası seçim işlemine geçildi. Üyeler kurulan sandıkta oylarını kullandı. 21 oydan 1'i geçersiz kabul edildi.

Çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti'nin adayı olan Çiğdem Günal, yeni dönemde meclis başkanlığı görevini üstlenirken, 1. Başkanvekili Fazlı Koç oldu. Toplantının geri kalan bölümünü yeni İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal yönetti. Musa Küçük ise AK Parti Grup Başkanı oldu.



“Bizi seçen seçmeyen herkese adil ve adaletli hizmet edeceğiz.”

Oturum arasında mikrofonlarımızı Düzce İl Genel Meclisi Yeni Başkanı Çiğdem Günal'a uzattık. Günal, Düzce halkına teşekkür ederek konuşmasına başlarken devamında şunları söyledi:

"Öncelikle Düzceli hemşerilerimize teşekkür etmek istiyoruz, bizi il genel meclisine seçtikleri için. Daha sonra da meclis üyesi arkadaşlarımız, il başkanımız, milletvekillerimiz, il belediye başkanımızın destekleriyle İGM başkanlığı adaylığına önerildik. Değerli meclis üyesi kardeşlerimizde bizleri İGM başkanı olarak seçtiler. Hepsine teşekkür ediyorum. Düzcelilerin bilmesini istiyorum... Bize oy veren vermeyen, bizim görüşümüzden olan olmayan hiç farketmiyor. Devletimizin bize vermiş olduğu imkanları herkesin hizmetinde kullanmak için adil ve adaletli olmak için göreve geldik. İnşallah bu süreç içerisinde adil ve adaletli olarak seçime kadar görevimizi yürütürüz."

“Bize her zaman ulaşabileceksiniz”

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz toplantıda İl Genel Meclisinin çalışmalarını takip edeceklerini söylerken sözlerine şu şekilde devam etti:

"Çok genç arkadaşlarımız var. Tecrübeli arkadaşlarımız da var. Mecliste ki uyumun ve ahengin burda da devam edeceğine eminim. Bu ahengi ve uyumu yakından takip edeceğiz. Bu hizmet sürecinde çok çalışıp çok yorulacaksanız. Inşallah başarıyla yürüteceğinize eminim. Bizlerde elimizden ne gelirse her zaman yapacağız. Bize her zaman ulaşabileceksiniz. Bir milletvekili olarak bunu söylüyorum. Hepinize tekrardan hayırlı olsun diyorum. Inşallah Düzce de daha iyi hizmet etmek için hep beraber çalışacağız. Ülkemiz zor günler geçiriyor. Bu sene ekonomik olarak sıkıntılı bir dönem olacak. Belki kısıtlamalara gidecekler. Bu kısıtlı bütçeyi en iyi şekilde nasıl kullanabilirizi sizler bulacaksınız. Vatandaş size güvendi bu güveni verdi. Bu doğrultu da elinizden geleni yapacağınıza eminim."



“Bu millete hizmetkar olma yolunda hep birlikte birliktelikle devam edeceğimizin altını çiziyorum”

AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin konuşmasında "AK Parti ve MHP grubunu tebrik ediyorum. Özellikle cumhur ittifakını önemsediğinizi benimsediğimizin bir kez daha altını çizmek isterim. Inşallah önümüzde ki 5 yıl içinde Düzce'de bir fakındalık yaratıp, birlik beraberlik içerisinde milletimize hizmet etmenin zevkini hep beraber yaşarız. Yeni seçilen siz değerli İGM meclisi üyelerimizin ve yeni seçilen meclis başkanımızın hayırlara niyaz olmasını temenni ediyorum. Bu 5 sene içerisinde şeffaflıkla, dürüstlükle, adaletle bu işi yapacağımıza eminim. Bu millete hizmetkar olma yolunda hep birlikte birliktelikle devam edeceğimizin altını çiziyorum" dedi.
 


Haber: C. ÜSTÜNER- H. DURNA
Görüntü: E.K. DURSUN