Geçtiğimiz yıl inşa çalışmaları tamamlanan ve bir süredir tefrişat çalışmaları süren yeni İl Halk kütüphanesi’nde mutlu sona ulaşılıyor. Mart ayının son pazartesi günü başlayacak olan Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında kütüphanenin açılışı yapılacak.

Kültür Mahallesi’nde Düzce Lisesi karşısında bulunan İl Halk Kütüphanesi Pazartesi günü yapılacak olan açılışın ardından Camikebir mahallesi, Asar boyunda bulunan yeni binasında hizmet vermeye başlayacak.

Bilindiği gibi İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak daha önce yapılan bir toplantıda, boşalacak olan il halk kütüphanesi binasının Çocuk kütüphanesi yapılması için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etmişti.

Düzce İl Halk kütüphanesi’nin Kültür Mahallesi’ndeki binasının fiziki yetersizliği nedeniyle yenilenmesi gündeme geldiğinde ilk aşamada eski binanın yıkılarak yenisinin yapılması düşünülmüş, ancak Eski Düzce Valisi Halil Nimetoğlu, hükümet konağı’nın karşısında bulunan arsaya yapılması konusunda ısrarcı olunca kütüphane inşaatı şimdiki yerinde yapılmıştı.