2018-2019 balıkçılık av sezonunun 1 Eylül 2018 tarihinden itibaren başlaması nedeniyle Akçakoca’daki balıkçılara yönelik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda Türkiye’de balıkçılık ve su ürünleri avcılığı konusunda getirilen düzenlemeler, su ürünleri avcılığı ve av yasakları, avcılık izinleri ve nakil işlemleri ile su ürünleri avcılığında idari yaptırımlar ve koruma ve kontrol işleri, teknelere takılan bagis cihazları konusunda bilgiler verildi.

Bilindiği gibi Su Ürünleri Avcılık Tebliği ile su ürünleri avcılığına yer, zaman, boy, tür, mesafe, derinlik, avlanma araç ve gereçleri ile ilgili düzenlemeler getirildi. Söz konusu tebliğ ile ilgili bir açıklamada bulunan Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Düzce’de avcılığı en fazla yapılan ekonomik türler ve boy sınırlamaları ile avlanması toplanması, gemilerde bulundurulması, karaya çıkarılması, nakledilmesi ve satılması tamamen yasaklanan bazı türleri şöyle açıkladı:
 

 
Tür

 

Uzunluk (cm)

Tür

Uzunluk (cm)

Yasaklanan Türler

Hamsi

9

Mezgit

13

Köpek balığı

Tekir

11

Lüfer

18

Mersin balıkları

Barbunya

13

Palamut

25

Denizatı

İstavrit

13

Kalkan

45

Yunus ve Balinalar

Kefal (Diğer Kefaller)

20

Kefal (Has Kefal -Sarıkulak Kefal)

30

 
“Denizlerimizdeki balık popülasyonu sonsuz değildir”
Balık sezonunun başlamasıyla birlikte çevirme ağları ile su ürünleri avcılığı yasağının sona erdiği hatırlatılarak, Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Harun Kabaoğlu’nun şu mesajına yer verildi: “Su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir işletilmesi bakımından, avcılıkla ilgili getirilen kurallara uyum büyük önem taşımaktadır. Denizlerimizdeki balık popülasyonu sonsuz değildir. Aşırı av baskısı, hedef dışı avcılık ve yasal boy limitinin altında avlanan her bir balık, bizden sonraki nesillerin bu kaynaktan faydalanmalarını biraz daha zorlaştıracaktır. Balıkçılarımız tarafından büyük emek ve zahmetle halkımıza sunulan ve insan beslenmesinde, özellikle çocukların gelişiminde ve erişkin insanların sağlıklarının korunmasında sayısız faydaları olan su ürünlerini, sezonunda herkesin bol bol tüketmesini arzu ediyorum. 2018-2019 Balıkçılık sezonunun, tüm balıkçılarımız için bereketli ve bol kazançlı olmasını diliyorum."  

Haber: C. ÜSTÜNER