Tütün ürünlerinin kullanımının önüne geçebilmek amacıyla kurulan Tütün Kurulu ilk toplantısını yaptı.

 

Vali Yardımcısı Kemal Kahraman ‘ın başkanlık ettiği toplantıya, İL Sağlık Müdürü Behattin İlter, Halk Eğitim Müdürü İlhami Ataseven, Çevre ve Orman Müdürlüğü,  Müftülük ve Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi temsilcileri katıldı. Toplantının belirli aralıklarla düzenli olarak yapılacağı öğrenildi.

 

Tütün ürünlerinin kullanımının önüne geçilmesi ile ilgili 4207 sayılı yasanın uygulanmasının sağlanması konusunda yapılması gerekenlerin masaya yatırıldığı toplantıda bir konuşma yapan  Vali Yardımcısı Kemal Kahraman, tütün ürünlerinin kullananların ve yanlarında bulunan pasif içici tabir edilen yakınlarının sağlığını tehdit ettiğini belirtti.

 

Sigara içilmesinin yasak olduğu kapalı mekanları sayan Kahraman, yasaklanan yerlerde sigara içenlere 2008 yılı için 62 YTL, izmarit, paket, ağızlık gibi sigara ile ilgili nesneleri yerlere atanlara ise 23 YTL ceza verileceğini söyledi.

 

Cezanın yanı sıra yapılması gerekenler ile ilgili toplantıda karar verileceğini söyleyen Kahraman, bunlar  hakkında düzenli olarak kamuoyuna bilgi verileceğini de sözlerine ekledi.