Akçakoca ilçesi Doğancılar Mahallesinde yapımı tamamlanan Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi 2018-2019 eğitim öğretim yılı itibariyle öğrenci almaya başladı. Fakültenin ise bugün geniş bir katılımla resmi açılışı yapıldı.

Duaların okunması ile başlanan törende kurdele kesiminin yapılmasının ardından saygı duruşunda bulularak İstiklal Marşı okundu.



Açılışa Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Düzce Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Tuncay Şahin, Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Pazvant, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

“Azim ile iyi niyetle çıkılan yolda yapılmayacak bir şey yoktur”

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, fakültenin Akçakoca'ya çok güzel bir değer kattığını ve öğrencilere başarı temennisinde bulunarak başladığı konuşmasında şunları kaydetti:

“Bugün gerçekten Akçakoca'mız için güzel bir gün. Siyasal Bilgiler Fakültesinin bizim ilçemizde olması gerçekten hem ilimiz için, ülkemiz için özellikle Akçakoca'mız için gurur kaynağı olmuştur.  İnşallah hayırlara vesile olur. Öğrencilerimiz güzel güzel yetişir. Buradan güzel bir eğitim almış olurlar. Azim ile iyi niyetle çıkılan yolda yapılmayacak bir şey yoktur.”



“Bu bir bina açılışı değil”

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, bu fakültenin açılması için çok büyük emekler sarf edildiğini belirterek, şu ifadelerde bulundu:

 “Bu açılış üniversitemizin sıradan bir binanın açılışı gibi bir fakültenin açılışı gibi algılanmasını istemiyorum. Özellikle öğrencilerimizin nezdinde ve bilmeyenlerin nezdinde yanlış bilenleri bazı bilinmeyenleri ifade etmek için güzel ve anlamlı bir gün olduğunu düşünüyorum.”



“Allah'a hamdolsun sözlerimizi birer birer yerine getiriyoruz”

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ise seçim öncesinde Akçakoca’ya verdiği sözlerden birisi olduğunu ve bunu başardıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Bugün bizler açısından çok önemli bir gün. Herkes gitti derken biz buna inanıyorduk. Çünkü Bakanımız başta olmak üzere milletvekilleri, valimize, il başkanımız, rektörümüz de olmak üzere hepsine teşekkür ediyorum. Biz bugün çok önemli bir eserin, yatırımın açılışını yapıyoruz. Bundan 5 sene önce söz vermiştik. İlçeye fakülte kazandıracağız diye. Allah'a hamdolsun sözlerimizi birer birer yerine getiriyoruz. Halkın önüne de alnımız ak, heybemiz dolu bir şekilde çıkıyoruz.”

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Mehmet Pazvant da, yapımında ve yapım aşamasında emeği geçen tüm çalışanlara tek tek teşekkür ettiğini söyledi.
Konuşmalarının ardından Vali Dağlı ve Rektör Çakar, Belediye Başkanı Yemenici ve ATSO Başkanı Pazvant'a plaket verdi.



Haber:S.ŞEN/Akçakoca

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8