Yerel seçimler için artık geri sayım başladı. 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi ilçeleri gezmeye devam ediyoruz. Bu kez rotamızı Karadeniz’in incisi Akçakoca’ya çevirdik. 2014 yerel seçimleri yaklaştıkça Akçakoca’da da siyasi hareketlilik başlamış gözüküyor… Tüm belediyeleri alma hedefinde olan iktidar partisi ve diğer muhalefet partisi MHP, CHP’nin Düzce’de iki kalesinden biri olan Akçakoca’yı alma hedefinde… Siyasi partilerin yerel seçim telaşının başladığı bugünlerde Akçakoca halkının beklentilerini dinledik.

 



Akçakoca halkı, genel olarak mevcut başkan Fikret Albayrak ve çalışmalarından memnun gözüküyor. Temel geçim kaynağı fındık olan ilçe, ekonomik anlamda sıkıntılı. İş potansiyelinin azlığından yakınan vatandaşların çoğunluğu ilçeye Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması gerektiği üzerinde duruyor.
Düzce’nin Karadeniz’e açılan yüzü olan Akçakoca’da yazın fındık ve deniz turizmi ile hareketlilik yaşansa da kışın ölü bir şehir. İlçede özellikle esnaf kan ağlıyor... Gençler için de iş alanı maalesef yok. Ya Düzce’ye ya da çevre illere çalışmaya gittiklerini söyleyen vatandaşların beklentisi organize sanayi bölgesi.

Belediye çalışmaları açısından ise vatandaşların en büyük beklentisi trafik ve ulaşım. Dar cadde ve sokakların ulaşımı da etkilediğini savunan vatandaşlar, yeni dönemde seçilecek belediye başkanının bu soruna öncelik vermesi gerektiğini dile getiriyor.
Akçakoca sokaklarında dolaşırken bize gelen en sık şikâyetlerden biri de temizlik. Vatandaşlar tarafından temizlik, hayvan pazarı, trafik gibi çeşitli talepler gelse de Akçakoca’da halk hem geçmiş hem de mevcut belediye başkanları açısından şanslı görülüyor. 



Haber: S. KAŞKIR