Gölyaka'nın doğalgaz özlemi sonunda son buluyor. İlçede doğalgaz çalışmaları start aldı. Çilimli - Yazıpınar ana hat çelik boru hattı iki etapta tamamlanacak. 1. Etap Melen Çayı ile Gölyaka - Yazıpınar Mahallesi arası, 2. Etap ise Gölyaka Sapağı ile Melen Çayı arasında yapılacak. Her bir etap, karayolları, Melen Çayı ve Otoyol geçişleri de yapılmak suretiyle 3 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor. Gölyaka merkezde Ekim ayında ise doğalgazın kullanılacağı belirtildi.
Doğalgaz borularının döşenmesine Melen Çayından başlatıldı. Gölyaka Kaymakamı Murat Şener ve Belediye Başkanı Bekir Akbulut ilk kepçenin vurulduğu alanda çalışmaları yerinde takip etti.
Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut, "Senelerdir ilçe halkımızın özlemini çektiği doğalgazı ilçemize getirmekten büyük sevinç duyuyoruz. Halkımızın hem daha ucuz hem de daha sağlıklı olan doğalgazı hizmete de açmak nasip olur inşallah. Doğalgaz ile birlikte ilçemiz özellikle kış aylarında daha sağlıklı ve temiz bir hava sahip olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. " dedi.

Haber;S.KAŞKIR