Düzce’de kar yağışı sürerken ilçe belediyeleri de karla mücadelesini aralıksız sürdürüyor. Kar yağışının etkisinin oldukça fazla hissedildiği ilçelerde, belediyelere bağlı ekipler vatandaşların herhangi bir sorun yaşamaması için tüm gücüyle çalışıyor. Alınan bilgilere göre ilçelerin karla mücadelede raporu:

YIĞILCA’DA ACİL DURUM EKİBİ 7/24 GÖREVDE
Yığılca ilçe merkezinde yaklaşık 50 santimetre kar bulunurken köylerde ise kar kalınlığı bir metreye yaklaştı. Yığılca Belediyesi 39 köy yolunun kapalı olduğu ilçede ana halterleri ve mahallelerin ara sokaklarını yolları açık tutuyor.
Yığılca Belediyesi kömür, odun ve erzak ihtiyacı olan vatandaşlarında ihtiyaçlarını karşılıyor. Belediye bünyesinde kurulan Acil Durum ekibi 651 40 00 numaralı telefonla 7 gün 24 saat vatandaşlara hizmet vererek yardıma muhtaç olanları yalnız bırakmıyor.

Yığılca Belediyesi, Yığılca-Düzce yolunu kullanacak olan vatandaşların Acil Durum ekibinden bilgi almadan yola çıkmamalarını istedi. Yolun ulaşıma açık kalması için çalışmalar devam ediyor.
Ekipler Yığılca-Alaplı yolunun ise kapalı olduğunu bildirdi.

GÜMÜŞOVA BELEDİYESİ’NDEN İL ÖZEL İDAREYE YARDIM
Gümüşova ilçe merkezinde 30 santimetre kar bulunuyor. Gümüşova Belediyesi’ne bağlı iş makinaları ve ekipler mahallelerde yolların açık kalmasını sağladı.


Öte yandan Gümüşova Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Çakır’ın verdiği bilgide Gümüşova Belediyesi’ne ait karla mücadele ekiplerinin Gümüşova’ya bağlı kapalı olan 9 köy yolunun açılması için çalışan İl Özel İdaresi ekiplerine yardım ederek köylerin yollarını açma çalışmalarına destek verdiğini belirtti.

CUMAYERİ’NDE EKİPLER GECEDEN BERİ TEYAKKUZDA
Cumayeri’nde ilçe merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. İlçenin yollarının ulaşıma kapanmaması için ekipler karın şiddetinin arttığı dün geceden beri ara vermeden çalışıyor. İlçe merkezinde yolların tamamı ulaşıma açık durumda.

GÖLYAKA’DA SORUN YOK, EKİPLER HAZIR VAZİYETTE
Gölyaka Belediyesi ilçe merkezinde 30 santimetreyi bulan kar kalınlığının vatandaşları olumsuz etkilememesi için sürekli aktif olarak çalışıyor. Yolların kapanmasına izin vermeyen Gölyaka Belediyesi’ne bağlı karla mücadele ekipleri, yaşanabilecek olumsuzluklar için sürekli hazır olarak görevinin başında bulunuyor.

KAYNAŞLI BELEDİYESİ’NDEN ÜSTÜN MÜCADELE
Kapalı köy yolunun bulunmadığı Kaynaşlı ilçesinde aynı tablo ilçe merkezinde görülüyor. Kaynaşlı Belediye’sinin iş makinaları yürüttükleri çalışmalarla ana halterleri ve ara sokakların açık kalmasını sağlıyor.

BEYKÖY’DE KAPALI YOL YOK
Kar yağışının en çok etkili olduğu ilçelerden biri olan Beyköy’de ekipler yolların kapanmasına fırsat vermiyor. Üstün mücadele gösteren ekipler, yolların tamamının ulaşıma açık tutulmasını sağladı. Beyköy Belediyesi, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Haber:Y.SEVER