Her bayramda olduğu gibi Kurban bayramı nedeniyle Düzce Valiliği tarafından İl Müftülük Binası Konferans Salonunda bayramlaşma programı düzenlendi..


Vali Ali İhsan Su'nun hacda olması nedeniyle Vali Vekili Hasan Bağcı'nın yer aldığı bayramlaşma programında Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan ve Osman Çakır başta olmak üzere Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Belediye Başkan vekili Salih Keskinli, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça,Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, siyasiler, kurum müdürleri, oda başkanları ve az sayıda sivil vatandaş, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de hazır bulundu.

 


Vali Vekili Hasan Bağcı, tüm Düzcelilerin bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında toplumsal dayanışma ve yardımlaşmanın önemi üzerinde durarak, bayramın "Milletimize, Tüm İslam Alemi'ne ve insanlığa hayırlar getirmesi" temennisinde bulundu:




Program Vali Vekili Bağcı'nın kısa konuşmasının ardından İl Müftü Vekili Ünal Baş'ın getirdiği duanın ardından ikramla sona erdi.




İl Müftülük Toplantı Salonu'nda 30 dakika devam eden bayramlaşmanın ardından Vali Vekili Hasan Bağcı, Belediye Başkan Vekili Salih Keskinli, Garnizon Komutanı Ramazan Akça ve Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz'ün de yer aldığı protokol mensupları sırasıyla önce Emniyet Müdürlüğü mensuplarıyla emniyet müdürlüğü bahçesinde, ardından garnizon komutanlığı bahçesinde er ve erbaşla bayramlaştı.

 

 

 

Jandarma Alay Komutanlığı bahçesinde ikramları alan protokol ve davetliler er ve erbaşlarla birlikte bayramlaşmanın hazzını ve mutluluğunu yaşadılar.. 




 

Vali Vekili Hasan Bağcı başkanlığındaki protokol, daha sonra soluğu Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nde aldı.Nöbetçi Şef İntaniye Uzmanı Dr. Erhan Sert tarafından karşılanan vali vekili ve protokol mensupları hastaalrı bir bir gezerek geçmiş olsun temennisinde bulundu. 




Hastaların sağlığıyla bizzat ilgilenen Bağcı, özellikle trafik kazası sonucu tedavi altına alınan hastalara da uyarıda bulundu:



Garnizon Komutanı Ramazan Akça'da Akçakoca'da Pat-Pat kazasında yaralanarak Atutürk Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Lütfü Köroğlu'nu da ziyareti esnasında yeniden uyararak "bir daha hızlı gitmezsin değil mi" diyerek espride bulunarak hem moral verdi hem uyarıda bulundu.

 

Bu bayramlaşmada dikkat çeken hususların baışında bugüne kadar salon girişinde protokolün gelmesini ve salonun kapısının açılmasını bekleyen halk bu defa ilan edilen saatten üç dakika önce Vali Vekili Hasan Bağcı'nın bayramlaşma için hazırda beklemesi takdirle karşılandı.Bu bayramda diğer bayramların aksine sivil halktan az sayıda vatandaşın bulunması da "kurban kesimi"ne yorumlandı.Bayramlaşma programında Rektörlük, Belediye Başkanlığı ve Müftülük vekaleten temsil edildi.

 

 

Haber: E. Tayhan