Daha önce birkaç kez gündeme aldığımız Kalıcı Konutlar’da bulunan işyerlerinin güpegündüz kırılıp bazı elektrik malzemelerinin çalınması ve talan edilmesi işyerlerini tekrar gündeme getirdi.

 




Kalıcı işyerlerindeki talan sürüyor. Gündüz 18.00 civarında çevre esnaflar tarafından kilitlenerek koruma altına alınan işyerleri kimliği belirlenemeyen kişi ve kişilerin hışmına uğradı. Kilitli kapıları kıran demir parmaklıkları da ortadan kaldırılan madde bağımlıları iş merkezinde adeta alem yaptı.

 




Çevre sakinlerinden İbrahim Günaydın, iş merkezinin çürümeye terk edilmesinin yanında madde bağımlılarının işgali altında bulunduğunu hatırlatarak, şahit olduğu bir olayı mikrofonlarımıza değerlendirdi. “Çocuklar da sahipsiz, buralarda” diyen vatandaş durumun hiç de iç açıcı olmadığını hatırlattı.

 




İş yerlerine yakın yerde ikamet eden vatandaşların çaresiz beklentileri de tam bir “umutsuzluk” vakası… “Madde bağımlıları buralarda alem yapıyorlar, ortalığı yakıp yıkıp gidiyorlar.” diyen İsmail Çevik, “gece buralarda gezmek hiç mümkün değil, gündüz hırsızlık olması bunların gözünün karardığını gösteriyor.” dedi.

 




Kalıcı Konutlarda yaşayan bir başka vatandaş da “Esnafların bir araya gelip yaptırdıkları demir kapıyı kırıp buraları talan edenleri artık birileri görmeli.” derken yetkilileri çare olmaya davet etti. 

 



 
Kalıcı Konutlar 7.Bölgede 143 Ada A Blokta bulunan işyerlerinin bu son hali ne bu çağa uyuyor ne de Düzce’ye yakışıyor.

 




Şimdi vatandaşlar bir yandan bir an önce bu işyerlerinin koruma altına alınmasını beklerken, bir yandan da bu alanlarda cirit atan ve kötü örnek olan madde bağımlılarıyla ilgili tedbir alınmasını bekliyor.



Öte yandan kirlilik nedeniyle mikrop yuvasına dönüşen iş merkezleri için vali başta olmak üzere İl Özel İdaresi ve Çevre İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün daha ne kadar sessiz kalacağı merak ediliyor. Kirlilikten dolayı oluşabilecek bir salgının veya vatandaşın başına gelebilecek üzücü bir olayın sorumlusu kim olacak? Yıllardır değerlendirilmeyi bekleyen bu atıl iş merkezleri sorun olmakta ne zaman çıkacak? Yıllardır deprem sonrası metruk hale gelen binaları mesken tutan madde bağımlılarının artık bu binalara da el atması milli servetin heba olmasına bakalım daha ne kadar sebep olacak?

 

Haber;E.Tayhan