Türkiye’de ikamet eden T.C. vatandaşlarının doğum yerlerine bakılarak yapılan 2014 Adrese Dayalı Nüfus analizine göre, Düzce ilinde ikamet eden T.C. vatandaşlarının, yüzde 72,9’u doğduğu ilde, yüzde 25,1’i ise başka bir ilde ikamet ediyor.
Kayıt Sistemi’nden (ADNKS) elde edilen istatistiklerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında, Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi’nde (MERNİS) yer alan doğum yeri kayıtları üzerinde analiz çalışmaları sonuçlandı. Doğum yeri bilgisi idari kayıtlara dayalı olarak ilk kez üretildi ve bu bilgiler 31 Aralık 2014 tarihli ADNKS sonuçlarıyla ilişkilendirilerek, kişilerin ikamet ettikleri illerle karşılaştırmalı olarak sunuldu.

Daha önce 10 yılda bir yapılan genel nüfus sayımlarından elde edilebilen doğum yeri bilgisi, bu çalışma ile artık her yıl idari kayıtlara dayalı olarak üretilebilecek. Verilere göre; Ülkemizde her 10 kişiden 3’ü doğduğu ilden farklı bir ilde yaşıyor.
Türkiye’de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yüzde 96,8’i Türkiye doğumlu, yüzde 1,3’ü ise yurt dışı doğumlu. ADNKS 2014 yılı sonuçlarına göre ülkemizde ikamet eden T.C. vatandaşlarının, yüzde 65,5’i doğduğu ilde, yüzde 31,3’ü ise başka bir ilde ikamet ediyor.

Haber:Y.SEVER