Tadilattan Değil Baskıdan Kapattık

Kültür Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde hizmet veren bir cafe sahibi ve çalışanları belediyenin kanun dışı taleplerde bulunduğu ve işletmeleri hakkında asılsız iddialarda bulunarak baskı yapıldığını iddia etti.

Cafe Çalışanları işyerlerininin belediye baskısı ile kapanmaya zorlandığını iddia ederek Belediye önünde bir eylem gerçekleştirdi. “Ekmeğime dokunma” yazılı tişörtler giyen çalışanlar ve cafeye destek verenler, Belediyeye yönelik iddiaların yeraldığı basın bildirilerini dağıttılar. İş yeri sahibi Selden Özyiğit'in belediye hakkındaki iddaları ise yenilir yutulur türden değil.

Özyiğit baskı yolu ile iş yerlerinin kapatılmaya çalışıldığını iddia ederek “ belediye zorla yerimizi kapatmaya çalışıyor” dedi.

“ Açıldığımız günden beri kapımıza hergün, zabıta, sağlık il müdürlüğü, tarım il müdürlüğü, müfettişler gibi bir çok kişi geldi. Bir sürü tutanak tuttular rapor hazırladılar. Ama Hiçbir şey çıkmadı. Yan tarafa yaşlı bir çift taşındı ve bizi şikayet etmeye başladı. Bu şikayetler üzerine tekrar bize baskı kurmaya çalıştılar. 3 günden beri yerimiz kapalı. Kapıya tadilat dolayısı ile kapalıyız dedik ama tadilattan değil baskılardan dolayı kapalıydık”

Sektörde beldiye başkanının ve önemli birkaç kişinin olduğu içinde baskıların arttığını iddia eden Özyiğit, belediyenin kaldırımlara taşan işletmeleri gözardı ettiğini öne sürdü.

Özyiğit “ Biz bu süreçte il encümeninde aynı sekörde olduğumuz insanların olduğunu öğrendik. Hatta bizimle aynı sektörde olan başka birinin Belediye Başkanı ile çok samimi arkadaş olduğunu öğrendik. Milletin kaldırımlara inşaat yapıyor görmüyorlar gelip benim bahçeme karışıyorlar, biz bunları öğrendik” ifadelerini kullandı.


Karşılaştığımız hukuk dışı uygulamalar için Başbakana mektup yazdıklarını belirten Özyiğit, Düzce belediyesinin kendi anayasası olan bir cumhuriyet kurduğunu iddia etti.

Özyiğit, “mektubumda, Yüzde 60-70 oy oranı olan bir ilin Belediye Başkanının halk oylamalarında yüzde 20’lerde kaldığını dile getirdim.. White House’u karalama kampanyası başlattılar. Arkamızdan demediklerini bırakmıyorlar. Bizim işletme ruhsatımız var iptal etmek için her yolu deniyorlar.3-4 insanın yüzünden Düzce gelişemiyor. 5 yıldır yıkın kararı olup da hala işletmelerini kaldırıma taşıyan, mühürlü olduğu halde mühür feykiyle devir yapılan ve ruhsat verilen işletmelerin yaptığı gibi nakit döndürmedik. Hak yemedeik haram yemedik. bizim vergimizle belediye yaptığımız ödemelerle çalışan insanlar görevlerini kötüye kullanmalarının hesabını yargı karşısında verecekler. Bu işin peşine bırakmayacağız.”dedi.

Basın açıklamasından sonra eylemlerine alkışlarla devam eden grup, daha sonra sesizce belediyenin önünden ayrıldı.

 

Haber: M. YILMAZ