Kütahya Yapı Kimyasalları (KYK) tarafından yurt dışında imal ettirilen ve dış görünümü ile uzay aracını andıran özel yapım TIR Düzce’de halkın ilgi odağı oldu. Erdi yapı öncülüğünde Düzce’ye getirilen Özel Yapım Tırda seramik ve mantolama ustalarına seminer verildi.

Dünya’da sadece 3 tane olan ve KYK tarafından özel olarak eğitim seminerlerinde kullanmak için dizayn ettirilen TIR uzay aracını andıran görünümü dikkat çekiyor. Eğitim Semineri için Düzce’ye getirilen özel TIR şehir merkezinde eski hal meydanında sergilendi. Özel olarak tasarlanan araç, dış görünümünün yanında kasadaki değişim ile küçük bir dershaneye dönüşerek inşaat sektöründe çalışan ustalara eğitim verilmesine olanak sağlıyor. Tır, sektörde ilk ve tek olma özelliğini taşıdığı gibi dünyada sadece 3 tane olduğu da ifade edildi.

Yurtdışında üretimi gerçekleşen KYK Tanıtım Tır’ının taşıdığı teknolojik özellikler ve üretim kalitesi düşünüldüğünde bir eşini daha bulmak mümkün değil. 50 kişilik gruba aynı anda seminer vermeye imkân sağlayan donanımı ve teknolojik altyapısıyla hayranlık uyandıran özel TIR Düzce’de gün boyu vatandaşlardan büyük ilgi gördü. TIR’ı gören vatandaşlar TIR’ın fotoğrafını çekmek için birbirleriyle yarıştılar.

1.5 MİLYON EURO’YA MAL OLMUŞ

Uzay aracını andıran özel yapım TIR’ın maliyeti de oldukça yüksek yurt dışında özel imal ettirilen ve alt şasesi DAF olan aracın üst kısmı ve kasası yaklaşık 1.5 milyon euroya mal ettirildi. Son teknolojiyle donatılan kasası otomatikman açılan TIR’dan dünyada birisi ABD’de ünlü bir oyuncuda olmak üzere sadece 3 adet bulunuyor. Aracı sigortalama için Türkiye’de sadece bir sigorta firması cesarette bulunabilmiş. Ayrıca Türkiye’ye aracın getirilmesi de gümrükte aracın marka tarifi yapılamadığı için hiç de kolay olmamış.