Fevzi Çakmak Mahallesi’nden cezaevi istikametine ilerken, bir sokaktaki su birikintisi “pes” dedirtiyor. 142. Sokaktaki biriken sular sokaktan ziyade, dere görüntüsünde.Zaten sokak sakinleri de yağmurlu günlerde, lastik çizmeleri ayağına geçirerek dolaşıyor…

Bu birikintinin sebebi ise, iddiaya göre yağmur suyu giderinin kaldırımla kapatılması…! Sokağın en büyük mağduru ise Yılmaz Kahyaoğlu… Sokak girişinde biriken sular, bahçesine dolayısıyla evinin alt katına doluyor! Yağmurlu günlerde kovalarla bahçedeki suyu boşaltmaya çalışıyorlar…


Belediyeye giden, yetkililerle görüşen, dilekçe veren Kahyaoğlu, bir netice alamayınca haber merkezimize başvurdu.  İlgisizliğe tepkili Kahyaoğlu ailesi, seslerini bir de bu yolla duyurmak istedi.

Yılmaz Kayhaoğlu, “Su birikintisi için belediyeye dilekçe vermeme rağmen gelip bir kez bakmadılar. Bu su benim evimin altına giriyor. Daha yağan yağmurlarda da yine böyle olmuştu. 1 yıldır biz aynı durumu yaşıyoruz. Ben her yağmurdan sonra mağdur oluyorum. Yetkililere durumu bildirmeme rağmen ilgilenen olmadı. Masa başında oturmakla olmuyor. Ben ilgilenmelerini istiyorum. Sokağımızın başında su giderimiz var. Gider tıkandı fakat açmadılar. Muhtarımızda durumu biliyor.”dedi.

Bir yıldır bu çileyi çelen Kahyaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:‘Bize dilekçe verin bekleyin’ dediler. Dilekçe verip beklemek bir şey değil ki. Düzce Belediyesi’ne dilekçe verdim, geriş dönüş olmadı. Bakanda olmadı. Bahçeme biriken suya karşı elim kolum bağlı. Bahçe göl gibi oldu.

Kahyaoğlu’nun komşusu Abdullah Yurdakul, basit bir işlemle sorunun giderilebileceğine dikkat çekti.Yurdakul, “Yetkililere haber verdik ama kıymeti yok. Bizim halimizi anlayan yok. Kaç sefer belediyenin kapısını çaldık fakat bu işle ilgilenecek muhatabı bulamadık. Bir gider koysa belediye yetkilileri bu sorunumuz kalkar.” dedi.

Haber;S.KAŞKIR