Cumayeri Belediyesi Beyaz Rusya'nın Mogilov Şehri Belediyesi ile kardeş şehir oluyor. Bugün düzenlenen törenle iki şehir arasındaki kardeşlik protokolü imzalanarak kardeş şehir olma yolunda ilk adımlar atıldı. Bugün düzenlenen törenle iki şehir arasında , dostluk, kardeşlik, kültür ve etkinlik amacı ile köprü kurularak kardeş belediye faaliyetleri başlatılacak.

İki farklı kültürün birleşmesinde Mogilov şehri adına Elena Sokolova ile Siarhei Haldayev Cumayeri şehri adına ise Maryana Güleryüz ve Barbaros Güleryüz temsilci olacak.

Kardeş Mogilov ve Cumayeri Belediyeleri arasında ilk adımı atan Elena Sokolova ile Siarhei Haldayev Belarus diğer adıyla Beyaz Rusya Bayrağını, Şehrin şiltini ve simgesi olan Zubr heykelini Başkan Yakup Keleş'e takdim ettiler. Başkan Keleş te Türk Bayrağı ve Cumayeri Belediye şiltini vererek iki şehir arasındaki kardeşlik dostluk faaliyetlerini başlattılar.

Başkan Keleş, Mogilov Şehri temsilcilerinin Cumayeri'ne çok şey katacaklarından emin olduğunu belirterek, ilk etapta bir Rusça kursu, ve çeşitli sportif kurslar açmayı planlıyorlar. Karşılıklı çeşitli faaliyetlerimiz olacak. Kardeş şehrimizin bize çok fazla katkısı olacak bundan eminim dedi.