Yılın ilk sıcak asfalt çalışması Çilimli’ye bağlı Sarımeşe mevkii Yeni Vakıf Köyü yolunda başladı. Düzce Valiliği’ne bağlı İl Özel İdare tarafından başlatılan asfalt sezonunun açılışına Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, İl Genel Meclis Başkanı Ayfer Yılmaz ve İl Genel Meclisi üyeleri katıldı.



 “31 milyon ek kaynağımız var”
Burada bir açıklamada bulunan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, bu yılki hedeflerinin 200 kilometre asfalt olduğunu kaydederek şunları söyledi:

“Bugün burada ilimizdeki asfalt çalışmalarını başlatıyoruz. Ayrıca İl Genel Meclisi üyelerinin aldığı kararla biz de alım işlemini gerçekleştirdik. İki adet klişe, 3 adet silindirimizi iş makinelerini bünyemize katmış olduk. Ayrıca 12 tane damperli, önü bıçaklı kamyonumuzu da inşallah 10-15 gün içerisinde makine parkımıza katmış olacağız. Bu çok daha efektif, aktif bir şekilde çalışıyor olmak demektir. Gece gündüz demeden firmalarla bağlantı kurmadan kendi çalışanlarımız, kendi makinelerimizle çalışıyor olmak demektir. 2016 yılında çalışanlarımızın gayretiyle 80 kilometre asfalt yapılmıştı. 2017 yılında biz bunu hep birlikte 120 kilometreye çıkardık. Bu yıl ise kendi çalışanlarımız var, kendi makinelerimiz var. Ayrıca İller Bankası’ndan temin ettiğimiz 31 milyon lira gibi bir ek kaynağımız var. KÖYDES’ten de geçen yıl 13 buçuk milyon liraydı. Bu yıl 27 milyona çıkan bir para var. Biz de 2017 yılında yaptığımız 120 kilometrelik yolu bu yıl tüm halkımız duysun 200 kilometre yol yapacağız. Ancak bu 200 kilometrelik yolun aralık ayı sonunda yaptığımız toplantıda göreceksiniz ki yüzde on fazlasını yapmış olacağız. Kafamızdaki hedef budur. Bunlardan çok daha önemlisi artık İl Özel İdaresi olarak asfalt yapmayı öğrendik. Gerçekten sıcak asfaltta İl Özel İdaresi artık uzman oldu. Ekibi tamamen uzmanlaştı.”

“Köylerin parke taşı ya da betonla kaplanması gerekiyor”
İşçilerin ramazan ayında da çalışacağını söyleyen Dağlı şu ifadelerde bulundu:

“Onların kadrini, kıymetini bilmemiz gerekiyor. Esnek çalışma biçimini ele alacağız ve arkadaşlarımız sahurdan sonra öğle vaktine kadar ya da akşam çalışacak şekilde kendilerini ayarlıyorlar. İşçilerimiz nasıl çalışacaklarını çok iyi bilirler. Başkanım Çilimli’ye çok güzel şeyler yapıyoruz. Gördüğünüz gibi Çilimli’den başladık. ilçelerimizin belli bir sırası var ama tamamını yapacağız. Hangi köylere nerelere sıcak asfalt yapılacağına dair program var. Başbakanlığın bize verdiği talimatlar var. Bu talimatların başında sıcak asfalt yapılacak deniyor. İkincisi grup yolları yapılacak deniyor. Bunun dışına çıkmamız mümkün değil. Köy içine asfalt yapılmayacak deniyor. Köylerin parke taşı ya da betonla kaplanması gerekiyor. Çünkü köy içinde asfalt çok sağlıklı olmuyor.”

Dualarla eşliğinde yapılan açılışın ardından yapılan konuşmalar sonrasında bir de kurban kesildi.

Haber: M.AYDIN