Bünyesinde birçok millet ve kültür barındıran Düzce, sahip olduğu bu zenginlik nedeniyle birçok farklı etkinliği yaşatmaya devam ediyor… Yine o zenginliklerden biri olan ve Düzce’de nüfus olarak fazla olan Alevi-Bektaş vatandaşların katılımı ile Düzce’de ilk defa dayanışma gecesi düzenlendi.

 

 

Hacı Bektaş-ı Veli Vakfı tarafından 18 Temmuz Spor Salonunda yapılan ilk dayanışma gecesine yaklaşık 600 kişi katıldı. Alevi-Bektaşi vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Dayanışma gecesinden elde edilen gelir, vakfın ihtiyaçları için karşılanacak.


Dayanışma gecesine katılan Hacı Bektaş Veli Dergahı Postnişini Veliyettin Hürrem Ulusoy, Alevilerin Osmanlı’nın kuruluşunda da Türkiye cumhuriyetini kuruluşunda büyük emeği olduğunu hatırlatarak konuşmasında tarihten örneklerle Alevilerin dünü ve bugünü anlattı…

Ulusoy, davetliler tarafından dikkatlice dinlendi… Gecede, halk ozanları Hüseyin Ali Rıza Albayrak Dertli Divani ile Türk Halk Müziği Sanatçısı Gülcihan Koç saz, söz ve deyişlerle davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Haber;S.KAŞKIR