23 Haziran’da eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Düzce Şubesi (TÜMSİAD) açıldığı günden sonra ilk kez dernek üyeleriyle düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.



“Üyelerimize katkıda bulunmak amacıyla bu organizasyonu gerçekleştirdik”
Düzenlenen programla ilgili açıklamalarda bulunan TÜMSİAD Başkanı Ömer Gürler şu ifadelere yer verdi:

“Kuruluşumuzdan itibaren ilk olarak düzenlediğimiz ticaret-i farika adı altında birincisini düzenlediğimiz kahvaltıyı gerçekleştirdik. Burada Düzce’ye katkı sağlamak için küçük ve orta işletmeleri bir araya getirmek, Düzce ekonomisi başta olmak üzere ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak, firmaları bir araya getirmek, eğitimler düzenlemek, teşviklerden faydalandırmak, faal organizasyonlarla firmaları bir araya getirmek ve üyelerimize katkıda bulunmak amacıyla bu organizasyonu gerçekleştirdik.”



“İş adamları olarak krizleri fırsata dönüştürmek zorundayız“
Son günlerde dolar, avro ve altın kurlarında yaşanan dalgalanmalara da değinen Gürler, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü:
“Halk düzeyinde dövizlerin bozdurulması, yastık altındaki altınların ve dövizlerin bozdurulmasıyla ekonomiye katkı sağlamak gerekmektedir. İş adamı olarak kurların yükselmesini fırsat olarak görüyorum. Türkiye’nin şu an ihracat atağına geçmesi gereken bir dönemdeyiz. Şu an Çin ile yarışacak durumdayız. Fiyatlar olarak Çin’in altına düşmüş durumdayız. Dünyaya ciddi anlamda ürün satacak pozisyona geldik. Bütün ticari mallarda ciddi anlamda potansiyel oluşmaya başladı. Kurların yükselmesinden korkmamamız gerekiyor. Şu an işadamları olarak bize düşen dünyanın her yerine ürün satmamız gerekiyor. Olumsuzluğa ve ümitsizliğe kapılmayacağız. Bunu bir fırsata dönüştürmeye çalışacağız. İş adamları olarak krizleri fırsata dönüştürmek zorundayız.“



“Yapacağımız iş bu”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın döviz ve altınla ilgili açıklamasına değinen Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da şu cümlelere değindi:

“Tabi ki son zamanlardaki dövizdeki dalgalanmayı Sayın Başkanımız söyledi. Burada millet olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi yastık altındaki dövizlerimizi bozduracağız. Birde yurtdışından mal almayı azaltacağız. Vatandaşlar olarak yurtdışı ürünlerini almayacağız ve her yıl yeni çıktı diye telefonlarımızı değiştirmeyeceğiz. Dışarıya sattığımız ürünleri daha da arttırarak dengeyi sağlayacağız. Dolayısıyla işadamlarımız da bu yönde beyanat veriyor. Yapacağımız iş bu.”



Toplantıya katılan işadamı Mutlu Kayan ise yaşanan krize değinerek “Bu kriz sadece ülkemizde değil dünya genelinde olan bir krizdir. Ülkemiz aslında çok güçlü bir ülke ama bizimle savaşanlar çok. Bu krizi fırsata çevirmemiz gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

Haber: M. AYDIN