2017 yılının son günleri Düzce'de toplantı ve ziyaret trafiği ile geçiyor. Geçtiğimiz cumartesi günü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Faruk Özlü'yü ağırlayan, 31 Aralık'ta ise Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı konuk edecek olan şehirde, 2018-2019 dönemi yatırım programının belli olmasının ardından bugün art arda Valilik'te değerlendirme toplantıları gerçekleştirildi.

Bu toplantılardan birisi de Düzce'de gelişme kaydedilmesi istenen ekonomi alanında yapıldı.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı başkanlığında şehrin ekonomik aktörlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda ilin ekonomik durumu ve potansiyeli ele alındı. Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay başta olmak üzere idari amirler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yer aldığı Düzce İl Ekonomik Toplantısı'nda ilde devam eden kamu ve özel sektör yatırımları ile istihdam konularını değerlendirildi.

Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Zülkif Dağlı, Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili konular başta olmak üzere ilin ekonomik durumunun masaya yatırılması için her ay toplanacaklarını ifade etti.

Dağlı, şunları kaydetti: "22 Ocak'ta tekrar bir araya gelmiş olacağız. Tabii bu yine aynı amaca dönük. İlimizdeki sanayi kuruluşların durumu, önümüzdeki aşmalar neler, hep birlikte neler yapabiliriz; bu konuları görüşeceğiz. Ayrıca ocak ayında yapmayı düşündüğümüz yeni bir sanayi kurultayı var. İlimizdeki sanayinin durumunu konuşacağımız bu kurultayla ilgili neler yapabiliriz bunları konuşacağız."

Düzce'de bir sanayi kültürü oluşturulması gerektiğini vurgulayan Vali Dağlı, sanayi kültürünün oluşmasında hep birlikte neler yapabileceklerini de değerlendireceklerini aktardı. Ayrıca işverenlerin sorun ve taleplerine yönelik de katılımcılarla istişarede bulunacaklarını aktardı.

Haber: C: ÜSTÜNER