19 Mayıs'ta başlayan ve 21 Mayıs'ta sona erecek olan 2016-2017 Sezonu Türkiye Oryantiring Şampiyonası etkinlikleri Düzce'nin ev sahipliğinde devam ediyor. Türkiye Oryantiring Şampiyonası'nın yarışlar bölümü dün son bulurken, ilk ödül töreni aynı günün akşamı Düzce Belediye Meydanı'nda gerçekleşti.



Çeşitli illerden bin 625’i sporcu olmak üzere yaklaşık 2 bin kişinin Düzce’ye akın ettiği şampiyona kapsamında Düzce Belediye Meydanı'ndaki ödül töreni öncesi bir yürüyüş gerçekleştirildi.



19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı da içine alan Gençlik Haftası'nda gerçekleştirilen Oryantiring Şampiyonası'nda yarışan sporcular, organizasyonu düzenleyen kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş, Eski Kızılay Kavşağı'ndan Düzce Belediye Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından meydanda oluşturulan konser alanında toplanan kalabalık, Samistal Grubu'nun seslendirdiği parçalarla keyif anlar yaşadı.

Konserin ardından Türkiye Oryantiring Federasyonu Hacer Akyüz, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Feyzullah Dereci ve Düzce Belediyesi Meclis Üyesi Kadir Badur tarafından yarışlarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.