"Klima kullanılmıyor" tepkisi

Yenilenen ve rengi halk tarafından belirlenen belediye denetimli şehiriçi özel halk otobüsleri temmuz ayının başından beri seferlerini sürdürüyor. Daha önce hem 10 numara yağ kullanılması hem de kapasitesinden fazla yolcu taşınması gibi şikayetlerin yapıldığı otobüsler için Düzce Belediyesi'nin yeniden ihale yapması ve sayısını da 18'e çıkarması ile sorunların biteceği düşünülüyordu. Ancak şimdi de "Şoförler yeni otobüsleri kullanmayı bilmiyor" tepkisi gelmeye başladı. Sürekli otobüsle yolculuk ettiğini belirten bazı vatandaşlar klima kullanılmamasından yakındı. Haber merkezimize yaptıkları şikayette otobüs şoförlerini eleştiren vatandaşlar, ulaştırma müdürlüğünün bu soruna hemen el atmasını istedi.

Paramızla rezil oluyoruz

Otobüste yaşadığı olayı aktaran bir vatandaş, "Yaz sıcağını yaşadığımız şu günlerde belediyenin son model, yepyeni otobüslerinde adeta hamamdaymış gibi pişiyoruz. Geçtiğimiz günlerde otobüsle evime giderken yine sıcaktan yakındım ve şoförden klimayı açmasını istedim. Beni tersleyerek havalandırmayı gösterdi ve "Açık ya işte" dedi. Önce havalandırmaya sonra şoföre baktım, "Bu kima değil mi evladım, aferin sana aferin" dedim. Şoför daha otobüsü tam anlamıyla kullanmayı bilmiyor. Olacak iş değil. Rengini bile halka sordukları otobüslerde paramızla rezil oluyoruz. Belediyenin bu konuyla ilgilenmesi ve şoförleri uyarması gerekiyor. Ramazan ayında halka bu şekilde eziyet çektirilemez" sözleriyle tepkisini dile getirdi.


Öte yandan Düzce Belediyesi'nin yeni ihalesiyle birlikte şehir içi hatlarda çalışan otobüs sayısı 12'den 18'e çıkartıldı. 780 olan yolcu taşıma kapasitesi de 1170'e çıktı. Şu günlerde ilk şikayetini klimadan alan 9 metre boyundaki özel halk otobüsleri ayrıca Türkiye'de ilk kez alçak tabanlı olarak tasarımlandı.

 

Haber: C. ÜSTÜNER