Kaynaşlı'da hafta sonu düzenlenecek olan Türkiye Süper Enduro Şampiyonası öncesi Düzce Anıtpark Meydanı'nda sıralama yarışları yapıldı. 86 sporcunun katılacağı yarışmaların sıralaması için meydanda parkur oluşturuldu. Düzce Valisi Ali Fidan ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş sıralama yarışları için start verirken, yarışları çok sayıda kişi izledi. Emniyet şeritlerinin gerisinde toplananlar sporcuların motosikletleri ile parkurda ilerlemelerini ve engelleri aşmalarını heyecanla izlediler.

 Düzce Valisi Ali Fidan çok önemli bir yarışın Düzce'de yapılacağını belirterek, "Düzce'yi özellikle motor sporları alanında en önemli merkez haline getirmek istiyoruz. Bu kapsamda Kaynaşlı ilçemizde Türkiye Süper Enduro Şampiyonası düzenlenecek. Bu yarış Türkiye’de ilk defa yapılıyor ve startı Düzce’de veriliyor. Ben yarışçılarımıza başarılar diliyorum" dedi.

Türkiye Süper Enduro Şampiyonasının İlk kez yapıldığını belirten Mehmet Keleş, “ Startı Düzce’de başladı hem de Anıtpark Meydanı’nda başladı. Düzce sanatta, sporda ve kültürde ilerlemesini istiyoruz o açıdan bu yarışların büyük bir önemi var” diye konuştu.


HABER: S. C. AKYÜZ