Mera bitki örtüsü için en ideal yağış kuşağında olan Düzce’de , toprağın sürülerek yeniden ekimi, bitki örtüsünü kaybetmiş mera alanlarının tekrar kazanılmasına yönelik bir ıslah yöntemi olan suni mera tesisi ile, maliyeti yüksek ancak verim ve kalitede üst düzey sonuçlar alındığı bildirildi.  Yenitaşköprü Köyünde en ideal suni mera tesisi için gerekli tüm işlemler Tarım İl Müdürlüğü ve köylü işbirliği ile yapıldı. Toplam 370 mera varlığı olan köyün hayvan varlığına yetecek en ucuz kaba yem kaynağı oluşturuldu.
 Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, suni mera tesisinin yanında 2012 yılında mera ıslah ve amenajman projeleri kapsamında; Merkez ve ilçelerde  olmak üzere 16 yerleşim merkezinde 6 bin 33 dekar mera alanında temizleme biçimi, yabancı ot mücadelesi kök sökme ve gübreleme işlemleri yapıldığını ifade etti.
 Kabaoğlu, mera ıslah çalışmalarına büyük önem verdiklerini, bu nedenle devam eden projelere ek olarak 2013 yılı için 3 adet mera ıslah projesi hazırlayıp ödenek aktarılması için Bakanlığa sunduklarını söyledi.