Düzce İl Genel Meclisi 2015 yılının ilk toplantısını 5 Ocak Pazartesi yapacak. Oldukça yoğun gündem maddesiyle toplanan İl Genel meclisinde 16 madde görüşülecek.
Daha önce basına uygulanan sansür ile tepki toplayan İl Genel Meclisinde ele alınacak konulardan biri de “şeffaflık” üzerine… İl Genel Meclisi üyeleri 2015 yılı meclis toplantılarının sesli veya görüntülü cihazlarla kaydedilip kaydedilmeyeceğini oylayacak. Bilindiği gibi temmuz ayı toplantısında imar konularının görüşüleceğini bildirilerek basın mensupları dışarı çıkarılarak bil ilke imza atılmıştı…

Bu yüzden Pazartesi yapılacak olan toplantıda il genel meclisi üyeleri şeffaflık için “evet” mi yoksa “hayır” mı diyecek merakla bekleniyor.
Öte yandan İl Genel Meclisi imar ve tadilat raporlarının yanı sıra ilçelerde görev yapacak mütevelli heyetleri belirleyecek. Mücavir Alan sınırları dışında işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik hükümlerine uymayan işyerlerine,2014 yılı için uygulanan idari para cezasına karar verilecek.

Haber;S.KAŞKIR