Pazar günü sessiz sedasız bir şekilde Düzce'de kongresini gerçekleştiren Düzce Dernekler Federasyonu'nda yeni başkan Şemsi Durdu oldu. Bir önceki Başkan Faruk Çakmak'tan görevi devralan yeni başkan Durdu, oluşan yeni yönetim ile birlikte kongreden bir gün sonra AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nu makamında ziyaret etti. Göreve gelir gelmez ilk olarak AK Parti'nin kapısını çalan Durdu ve yönetimine eski Başkan Faruk Çakmak da eşlik etti. Kongresini yapan sivil toplum örgütlerinin ilk olarak protokol üyelerine nezaket ziyareti gerçekleştirdiği bilinirken aynı zaman Düzce TSO Meclis Üyesi olan Şemsi Durdu önceliği AK Parti il başkanına verdi.

Ziyarette İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu Düzce Dernekler Federasyonun yeni yönetimini tebrik ederken federasyonun Düzce'ye daha büyük katkılar sağlaması adına bir an önce konfederasyon statüsüne kavuşması gerektiğini söyledi. Ziyarette yeni Başkan Şemsi Durdu ve Yönetim kurulu üyeleri Düzce Dernekler Federasyonun çalışmaları hakkında il başkanı Metin Kaşıkoğlu'nu bilgilendirdi. 


YENİ YÖNETİM LİSTESİ


Öte yandan 2009 yılında Karadeniz Ereğli Düzceliler Derneği, İzmit Düzceliler Derneği, İstanbul Anadolu Yakası Düzceliler Derneği, Akçakoca Derneği, Düzce Gönüllüler Derneği, Düzce’yi Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği olmak üzere 6 Düzceli derneğin bir araya gelerek kurdukları Düzce Dernekler Federasyonu'nun 22 Aralık Pazar günü yapılan 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı sonucunda yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

Başkan Şemsi Durdu
Başkan Yardımcısı Faruk Çakmak
Başkan Yardımcısı Necat Bakan
Başkan Yardımcısı Rahmi Can
Genel sekreter Maksut Ay
Mali sekreter Ünal Akbulut
Üyeler: Cemal Aksan, Ömür Coşar, Cahit Üstüner, Mehmet Keleş, Remzi Çolak.

 

Haber: C. ÜSTÜNER