Düzce'nin Akçakoca ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki ressam Hasan Güner, tasarlayıp çizdiği otomobil projelerini, çamurdan yaptığı 3 boyutlu maketlerle sergiliyor. Ressam Güner, yaptığı açıklamada, küçük yaşlardan bu yana otomobillere karşı bir merakının olduğunu belirterek, bugüne kadar hayalinde canlandırdığı otomobil tasarımlarını çizimlerine yansıttığı söyledi.
Otomobil tasarımı yaparken, görünümü, yol tutuşu ve rüzgara karşı direncini de hesaba kattığını anlatan Güner, çizimlerini gerçekleştirdiği tasarımları çamurdan yaptığı 3 boyutlu maketlerle herkesin beğenisine sunduğunu belirtti. İlkokul mezunu ve işsiz olduğunu, resim bu konusunda da hiç bir eğitim almadığını vurgulayan Güner, yaşadığı köyde imkansızlık içinde kendini geliştirdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
"Yaptığım resimlerle kendimi burada kanıtladım. Asıl isteyerek yaptığım iş, otomobil tasarımcılığı. Bu yolda herhangi bir fabrikaya ya da otomotiv firmasına başvurabilirsem, beni beğeneceklerine inanıyorum. Bu konuda kendime güveniyorum. Kendileri bile şaşıracaklar bana. Bugüne kadar görülmemiş eserler ortaya koydum ve daha da farklılarını koyabilirim. İlkokul mezunu olduğum için biraz çekingenliğim oldu. Çünkü ilkokul mezunları çalışmak için fabrikaya bile giremiyor. Fakat bu işin ilkokul mezunu, üniversitesi olmaz. Tamamen hayal gücüyle olabilecek bir şeydir. Yaparken zaten ortaya çıkar. Ben eserlerimle kendimi konuştururum. Sözle fazla bir şeyi ifade edemem, icraatlarımla kendimi gösteririm."
Ressam Güner, bugüne kadar yağlı boya ve karakalem çalışmalarından oluşan resimlerini de Akçakoca ve Düzce'de açtığı sergilerde sanatseverlerin beğenisine sunduğunu sözlerine ekledi.