17 Ekim İmam-Hatip Okullarının 67. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Osman Kuyumcu İmam Hatip Lisesi’nde bir program düzenlendi. Okul idaresi tarafından konferans salonunda gerçekleştirilen programa eğitim camiasından birçok ismin yanı sıra eğitime destek veren ve gelişmesini sağlayan iş adamları da konuk olarak katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Ardından kürsüye çıkan Osman Kuyumcu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Varol Tayhan ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit öğrencilere hitap etti. Kürsü konuşmalarında imam hatip okullarından mezun olanların geçmişte karşılaştığı sıkıntılara parmak basıldı.



“İmam-hatiplerin tarihinde bedel ödeyen çok olmuştur”
Okul Müdürü Varol Tayhan konuşmasında şunları kaydetti: “İmam-hatiplerin tarihinde bedel ödeyen çok olmuştur. Özellikle 28 Şubat gibi dönemler, benim de içinde bulunduğum, benden önceki müdürlerin daha çok sıkıntı yaşadığı ama bize hissettirmediği dönemlerdi. Bunları hatırlamak istemesek de zihnimizde derin bir yer bıraktığını da görüyoruz. Çok şükür ki bütün bunlar atlatıldı. Önce önümüze koyulan katsayı zulmü, devamında başörtüsü zulmü, 2009 ve 2012’de, imam-hatip ortaokullarının açılması ile ortadan kalkmış oldu.”  

“En zor zamanlarında bile hizmetten geri durmadılar”
Düzce İl Milli eğitim Müdürü Murat Yiğit ise İmam-Hatip’in ne anlama geldiğini açıkladı. İmam-Hatip öğrencilerinin tarih boyunca birçok sıkıntı çektiğini belirten Yiğit, “İmam-Hatip demek, varoluş mücadelesi demektir. Gerçekten bu okullarımız, açıldığı ilk tarihten beri aslı olmayan iddialara ve ithamlara karşı varoluş mücadelesi vererek günümüze kadar geldiler. Bütün olumsuzluklara rağmen, imam-hatip camiası asil bir duruş sergileyerek mücadele etti ve faaliyetlerini sürdürdü. İmam-hatipliler en zor zamanlarında bile; vatanına, milletine, devletine ve değerlerine hizmetten hiçbir zaman geri durmadı.” şeklinde konuştu.

Program öğrenciler için hazırlanan, imam-hatip okullarının tarihi ve öğrenciler açısından imam-hatipin önemini anlatan video gösterimleri ile devam etti.



Video gösterimlerinin ardından, eğitime destek veren ve imam-hatip okullarının kuruluşunda liderlik gösteren Hacı Hidayet Türkseven ve eğitimcilik yapmış ve yapmakta olan birçok isim sahneye davet edildi. Konuklar yaptıkları kısa açıklamalarla deneyimlerini, öğrenciler ile paylaştı.



“Allah’a şükür şu anda iyi durumda, hükümet de destekliyor”
Program sonrası Öncü Haber’e özel açıklamalar yapan Hacı Hidayet Türkseven İmam-Hatip Okullarının geldiği durumdan memnuniyetini dile getirdi. Türkseven, “Çok büyük bir başarı var. Allah yollarını açık etsin. Hepsini gözlerinden öpüyorum. Biz de az buçuk burada hizmet ettik. İnşallah bu şekilde devam ederler. Allah’a şükür şu anda iyi durumda, hükümet de destekliyor. İnşallah daha da iyi olacak. Zorluklar oldu ufak-tefek, onları atlattık. Şu anda iyi Allah’a şükür.” ifadelerini kullandı.



Programın sonunda eğitime ve imam-hatip okullarına yaptığı yardımlardan dolayı konuklara plaket verilerek teşekkür edildi.