Uzun zamandır Kızılay’ın ülke genelinde ve Düzce’de yaptığı kan toplama kampanyalarına vatandaşlardan da destek gelmeye devam ediyor. Ağa Mahallesi’nde bulunan Yeşil Cami’de imamlık yapan Bayram Kılıç, mahalle halkını kan vermeleri için teşvik ediyor.



“Ordumuz, askerimiz Afrin’de şehit olurken biz ne yapabiliriz diye istişare ettik”
Kılıç, kan toplanması sırasında yaptığı açıklamada kan vermenin önemine değindiği açıklamasında şunları kaydetti:

“Vatandaşlarımızı derneğimizle istişare ederek derneğimize, vatanımıza, bayrağımıza nasıl faydalı oluruz diye düşündük. Ordumuz, askerimiz Afrin’de şehit olurken biz ne yapabiliriz diye istişare ettik. Böyle bir organizasyon yapmanın faydalı olacağını düşündük. Bu akşam Berat Gecesi münasebetiyle camimizde kan bağışı organizasyonunu gerçekleştirdik. Organizasyon bu akşamlık olup maksadımız Ağa Mahallesi’nde güzel şeylerin olduğunu, insanların bir olduğunu herkes görsün duysun diye yapıyoruz. Toplanan kanları Kızılay’a temsil edeceğiz, nerede ihtiyaç varsa oraya gönderilecek. Camimizde her kandilde olduğu gibi yemek ikramı yapılacak. Her kandilde bin kişilik kebaplı pilav ikramı yapıyoruz”

Kan veren mahalledeki vatandaşlardan Hakan Gün, çok mutlu olduğunu belirterek, “Kan vermeyi kendime borç kabul ediyorum. Umarım verdiğimiz kanlar gerekli yerlere ulaşır” şeklinde konuştu.



Diğer vatandaşlar ise yine kan vermekten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Haber: M.AYDIN