1999 yılında il olan Düzce hala su sorunları ile boğuşuyor. Geçtiğimiz günlerde Yenitaşköprü köyü ile Günbaşı köyü halkının su çilesini ekranlara getirmiştik. Bir başka su sorunu yaşayan köyümüzde Gölormanı köyü.

Gölormanı köyüne bağlı Depo ve Kalyoncu mahallesinin sakinleri, 30 yıllık su sorununa hiçbir yetkili çözüm bulamayınca kendi imkanları ile çözmeye çalışmış. Köy sakinleri imece usulü topladıkları paralar ile 8 km. uzaklıkta bulunan kaynaktan borular ve su tesisatı döşeyerek köye su getirmişler.

Köy halkının getirdiği sudan köy muhtarının su parası tahsil etmek isteğini iddia eden köy halkı, su parasını ödemeyince de muhtarın sularını mühürlediğini söyledi.


Köy sakinlerinden Ali Çiçekoğlu, köyün 30 yıldır su sorunu çektiğini ve yetkililere yaptıkları bütün girişimlerin geri çevrildiğini ifade ederek “ 30 yıl kirli su içtik. Çocuklarımız insanlarımız hastalandı. Bütün girişimlerimizde olumsuz sonuç verince biz de mahalle halkı olarak imece usulü topladığımız paralarla köye su getirdik. ”dedi.

Köy muhtarının bütün yer altı ve yer üstü suların devlete ait olduğunu söyleyerek su parasını tahsil etmeye çalıştığını iddia eden köy sakinleri,” Getirdiğimiz su da devletin hiçbir katkısı yok ancak bizden su parası istiyorlar. Köy muhtarı da çalıştığınızı hayır olarak sayın diyor” dedi.

Konu ile ilgili olarak telefonla ulaştığımız köy muhtarı Üzeyir Ay ise, valiliğin genelgesine göre hareket ettiğini ifade ederek “1 yıldır devam eden bir mesele. Valiliğin genelgesi bu şekilde. Su kendi kaynağından çıksa bile şebekeye bağlanmalı. 640 haneli köyde sadece 15 hanede bu şekilde sorun yaşıyoruz. Bunlar muhalif olmak için yapıyorlar. Devletin savcıları var, gerekli yerlere başvurabilirler.” Şeklinde konuştu.

Haber; S. KAŞKIR