İngiltere’de yaşayan Düzceli Kerem Yılmaz, Afet ve yoğun mülteci durumunda pratik bir şekilde kurulabilen şipşak afet çadırı icat etti.
Kerem Yılmaz’ın İngiltere'de üniversite bitirme projesi olarak 10 dakikanın altında kurulabilen 16m2 afet çadırı projesi görücüye çıktı. Çadırın tek kişilik versiyonu 4,5 dakikada kurulabiliyor. Çadır, aynı şekilde bozulup bir çantaya sığacak şekilde yeni kullanımlar veya taşınma amaçlı kullanılabiliyor. Çadırın üstündeki solar paneller çadırın bütün enerji ihtiyacını karşılıyor. Çadırın uzun sürekli kullanımları için içinde alüminyum bölmeli, yanmaz kumaş ile fırın ve ısıtıcı monte edilebiliyor.
22 yıldır İngiltere'de yaşayan 40 yaşındaki Kerem Yılmaz, Düzce'de doğmuş. İngiltere'den tatil için bulunduğu günlerde Düzce depremini Akçakoca'da yakından yaşamış ve travmasını yıllarca üzerinden atamamış.
"Şipşak afet çadırı" fikri nasıl doğdu sorusunu, "Üniversitenin tasarım bölümüne ilk kaydolduğum yıl, afet çadırı fikri rüyalarıma giriyordu" şeklinde cevaplıyor, Kerem. Ancak, asıl fikrin Van depremi sırasında, afetzedeleri çadırlara yerleştirme konusunda yaşanan sorunları görünce oluştuğunu söylüyor.
Sussex Üniversitesi projeye fon vererek piyasa bulmasına yardımcı olacak. 

kAYNAK:HAKSÖZ HABER