Düzce Belediyesi'nden İnönü Parkı ihalesi için sonunda tarih geldi. 2017'nin son aylarında yapılması beklenirken, 2018'in Mayıs ayına kadar sarkan ihale için tarih 24 Mayıs 2018 olarak belirlendi.

Bilindiği gibi 28 Eylül 2017 tarihinde 7 talipli ile gerçekleşen ihale sonucunda Can Otomotiv aylık 200 bin TL artı KDV ile İnönü Parkı'nın işletmeciliğini kazanmıştı. Ancak ekim ayında göreve gelen Başkan Dursun Ay, İnönü Parkı ihalesini iptal etmiş ve gerekçe olarak ise Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ihaleyi incelemeye almasını göstermişti.

1.5 ay içinde yapılması beklenirken, neredeyse 2018 yılının ortasına kadar ötelenen ihale, 24 Mayıs 2018 Perşembe günü Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda yapılacak. İhaleye, yıllarca sözleşme yenileyerek işletmeciliği sürdüren Cahit Aydın'ın yanı sıra çok sayıda taliplinin katılması bekleniyor.

Düzce Belediye Meclisi'nde geçtiğimiz ocak ayında alınan karar gereği Düzce'deki sosyal donatılar artık 5 yıl süre ile kiraya veriliyor. Bu kapsamda İnönü Parkı da açık teklif usulü arttırma ile 5 yıl süreyle kiraya verilecek. İlk ihalede parklar 3 yıl süreyle ihaleye çıkarılmıştı.

Haber: C.ÜSTÜNER