Herhangi bir güvenlik önlemi alınmaksızın yapılan inşaat çalışmaları çevre ve görüntü kirliliği yaratmasının yanı sıra, çevresinde oynayan çocuklar açısından tehlike de saçıyor.

Cumhuriyet Mahallesi Bilir Sokak üçüncü çıkmazın hemen girişinde, Yenikent Bağlantı yolunun hemen karşısında bulunan,  çevresinde çocukların oyun oynadığı, herhangi bir güvenlik önlemi alınmaksızın sahibi tarafından öylece bırakılan, adeta bir havuzu andıran  su dolu  inşaat temeli, mahalle  sakinlerinin tedirgin olmasına neden oluyor.

Mahalle sakinleri, uzun zamandır bu çukurun burada bulunduğunu, çukurdan çıkarılan hafriyatın üzerinde oynayan çocuklarının su dolu çukura düşmelerinden korktuklarını dile getirirken, inşaat çevresinde güvenlik önlemi alınması gerektiğini de ifade ettiler.

Düzce’de imar izni olsun olmasın inşaat çalışmalarındaki başıboşluk, zaman zaman kente yayılan yağışlı havalarda çamur, sıcak havalarda toz olarak kamuoyu gündemine taşınırken, denetim çalışmalarının eksikliği eleştirilere konu oluyor.