Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından dar gelirli aileler için Düzce merkez Çavuşlar Mahallesi'ne yapılacak olan 448 toplu konutun inşaatı bugünlerde durmuş durumda.
5 Ocak 2010 tarihinde yapımına başlanan 2011 tarihinde bitirilmesi taahhüt edilen konutlara 8 ay daha ek süre verilirken 4 aydır paralarını almadıklarını ve sigortalarının ödenmediğini iddia eden İnşaat işçileri de iş bıraktı.

4 aydır para alamadığını iddia eden inşaat işçisi İsmail Durmuşoğlu, “ yüklenici firma para verecek gibi değil. Ne şirketi kapatıyorlar ne de TOKİ sahip çıkıyor. Burada 40-45 kişiydik. Çoğu kişi paralarını almadan evlerine döndü.” Dedi. İşçilerine sağdan soldan borç alarak paralarını verdiğini söyleyen sıva ustası Mesut Aktaş ise “ burada rezil olduk. Sigortamızı kestiler. Gerçekten mağdur olduk. Koskoca TOKİ 3-4 aydır ödeme yapmıyor.” Diyerek tepkisini dile getirdi. İşçilerden Habib Şimşek ise artık canlarına tak ettiğini seslerini duyurmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız inşaatın proje müdürü Sedat Özcan, inşaatın kış şartları nedeniyle durduğunu ifade ederek işçilerinde paralarının en kısa sürede ödeneceğini söyledi. İşçilerin sigortalarının ödememe gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyleyen Özcan “ ani işçi giriş çıkışları olduğu için sigortalarda 1-2 gün aksama olmuş olabilir.” Dedi.

Çavuşlar Mahallesi ile Beyciler Mahallesi arasında bulunan araziye yapılacak 448 konut, 1 adet camii ve şadırvan, 1 adet ticaret merkezi, inşaat ve altyapı ihalesini kazanan firma tarafından söz konusu alanda şantiyenin kurulmasından sonra binaların yapımına geçildi. 4 mart tarihinde ihalesi yaıplan konutların ve sosyal tesislerin yapımı 14 milyon 500 bin liraya ihale edilmişti. Ihale şartnamesine göre 550 günde bitirilmesi gereken konutların 2011 yılı 4 eylül tarihinde tamamlanması gerekiyordu. Ancak 8 ay daha ek süre verildiği öğrenildi.