Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ek binasının yanındaki bir firmaya ait inşaatta çalışmak üzere Ordu’dan gelen 21 işçi firmanın iflas ettiğini gerekçe göstermesi nedeniyle iki aydır paralarını alamıyor. İşçilerin iddiasına göre firma yetkilileri ise ne telefona bakıyor, ne de paralarının ödenmesi noktasında herhangi bir açıklama yapıyor.

“Para olmayınca inşaat çalışmaları durdu”
21 işçi adına açıklamalarda bulunan inşaat işçisi Mustafa Demirkılıç 8 aydır bu inşaatta çalıştığını belirttiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Altı ay paramız ödendi ama son iki ay paramız ödenmedi. Paramızı üniversite yönetimi müteahhit firmaya ödemiş ama müteahhit firma da paramızı ödemeden kaçtı gitti. Ordu’dan geliyoruz ve paramızı alamıyoruz. Bayramda bile paramızı vermediler. Bayramda memleketimize parasız gittik. 21 kişi çalışıyoruz ve paramızı alamıyoruz. Üniversite bize 3 aylık maaşınızı ödeyeceğiz dedi. Dilekçe yazacaksınız ve biz size sigorta ile asgari ücret ödeyeceğiz dediler ama söz vermediler. Dilekçeleri doldurup vereceğiz. Burada bizden başka kimse kalmadı. Müteahhit parasını alıp gitti. Kendisini arıyoruz ama telefonu açmıyor. Burada kimsede para kalmadı. Herkes kendi malını alıp gitti. Yemekçi mallarını topladı ve yemek getirmiyor, sucu artık su getirmiyor, elektrikçi kendi mallarını alıp gitti, tesisatçı kendi mallarını alıp gitti. Son çare burada demir kaldı onu satıp borçları ödeyip kalanı alıp gideceğiz. Para olmayınca inşaat çalışmaları durdu.”

“Paramızı almadan da hiç kimse buradan kalkmıyor”
İnşaat işçilerine destek vermek ve alacağı paranın hesabını sormak için inşaat alanında bulunan yüklenici vinç firmasının yetkilisi Serkan Kayışoğlu da yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Burada gördüğünüz arkadaşların hepsi mağdur. Buradaki elemanlardan hiçbiri ve biz paramızı alamıyoruz. İcra kaldıracağız, icra müdürünü bekliyoruz. Sabah 08.00’den beri adliyedeyiz. Bizim isteğimiz yetkililer buraya gelsin. Arkadaşların ve bizim talebimizi yazılı olarak alsın, herkes burada kurtarabileceğini kurtarsın başka bir şey istemiyoruz. Paramızı almadan da hiç kimse buradan kalkmıyor.”

Haber: M.AYDIN