Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, organize sanayi bölgesi ile ilgili gerekli tüm görüşmelerin ve çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmaları takip etmek üzere Ankara’ya gerçekleştirdiği ziyarette birçok Bakanlığı ziyaret ettiğini ve bu konu ile ilgili bir açıklamada bulunduğunu hatırlattı.

 

ÖNCELİK SIRASINA ALINIRSA..

 


Yemenici,“ İlçemize OSB kurulması ile ilgili, 26.08.2014 tarihinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yer seçimi için gelen heyetin hazırladığı rapor ve gerçekleşen diğer çalışmaların başlatılmasıyla birlikte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınla, Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla, Bayındırlık ve İskân Bakanlığınla, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığıyla raporların onaylanması noktasında görüşmelerimiz gerçekleşmiştir. İnşallah başlattığımız çalışmalar ve görüşmeler sonrası bürokratik işlemlerin tamamlanması ve raporun onaylanması gerçekleşirse, Akçakoca ilçemiz öncelik sırasına alınıp kısa sürede çalışmalarına başlanılacaktır.” dedi.

 


İŞSİZLİĞE ÇARE OLACAK

 


OSB’nin ilçemizde kurulması ile ilgili olumlu sonuç alınmasıyla hayata geçirilen Organize Sanayi Bölgesi’nin yeni iş ve istihdam imkânları oluşturulacağını söyledi. Yemenici, “OSB, İlçemizin ve halkımızın en önemli sorunlarından biri olan işsizliğe de çare olacaktır. Çalışmalarımızı hızla yürütüyoruz, konunun takipçisiyiz. OSB ile ilgili imkânlarımızı en son aşamaya kadar kullanacağız. Bu konu ile ilgili desteklerini esirgemeyen Düzce Milletvekillerimiz Osman Çakır’a, İbrahim Korkmaz’a, Fevai Arslan’a, Akçakoca Kaymakamımız Aykut Pekmez’e, Akçakoca Ticaret Sanayi Odası Başkanımız M.Nazım Pazvant’a, sivil toplum örgütlerimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. “ ifadelerini kullandı.

 

Haber: S. Kaşkır