D-655 karayolunda bir aracın çarpıp arkasına bile bakmadan gittiği köpeğe, duyarlı bir vatandaş sahip çıktı. Acı çekip inleyen hayvanın başında bekleyip yetkilileri bekleyen, sokak köpeğine sahip çıkan vatandaş insanlık dersi verdi.

Akçakoca yolu üzerinde Galericiler sitesi önünde seyir halindeki bir aracın çarptığı köpek çarpmanın etkisiyle havaya fırladı ve yola düştü. Daha sonra köpeğin yolun ortasında inlediğini gören “insanlar”, köpeğin yolda başka araçlar tarafından ezilmesini önlemek için acı çeken ve ayağa kalkamayan köpeği yol kenarına çektiler. Duyarlı vatandaşın gönlü, köpeğin yol kenarında kalarak inlemesine razı olmadı. Bir süre köpeğin ayağa kalkmasını bekleyen vatandaş, daha sonra Telefonla Düzce Belediyesi Hayvan Barınağı ekiplerine ulaştı. Barınak yetkilileri gelinceye kadar köpeğin başından ayrılmayan hayvansever, köpeğin inlemelerini azaltmak için başını okşayarak ona destek oldu.

Düzce Belediyesi Hayvan Barınağı yetkililerinin gelmesinin ardından arka ayakları kırılan köpek, yine hayvanseverlerin yardımı ile araca konuldu. Duyarlı vatandaşların sayesinde köpek, saatlerce yol kenarında kalmaktan ve acı çekerek ölmekten kurtuldu.

Haber; H. İŞCAN