Düzce Belediyesi'nde çalışan işçilerin bağlı olduğu Belediye İş Sendikası Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli'nin  İNTAŞ Genel Müdürünün sendikalarına bağlı iki işçiye sendikadan istifa etmelerine yönelik baskı yaptığı yönündeki  iddiasına cevap gecikmedi.

İddialara İNTAŞ Genel Müdürü Kenan Gökmen, yazılı bir açıklama ile cevap verdi.

Genel Müdür Gökmen, sendikanın hakkında sarfettiği sözleri “haddi aşan bir söylem” olarak yorumlayarak, “hakaret vari konuşmalarla idareye baskı yapılmak istendiğini” söyledi..

 

            GÖKMEN, “NET” KONUŞTU:

 

“16.03.2015 tarihinde Nihat AKDAĞ, Erol GÜNEY’in iş akitleri feshedilmiştir. Sabah saat  08:00 itibari ile İntaş İnşaat Madencilik Nakliyat Turizm Taahhüt Tic. Ve San. A.Ş bürosuna çağrılarak tebliğ edilmiş tebligatı almaktan kaçınmışlardır.  Bahse konu işçilerimiz iş akitleri feshedildikten sonra Belediye İş Sendikası temsilcisi olduğu söylenen Mehmet Arif YILMAZ ile birlikte büroya gelerek hakaret vari konuşmalar yapmış, idareye baskı uygulanmak istenmiştir.” dedi

 

            BELEDİYE İŞ 6 YILDIR YETKİ BELGESİ ALAMIYOR!

Belediye İş Sendikası'nın  İntaş personelini 2009 tarihi itibari ile üye kaydetmiş olmasına rağmen,  6 yıl boyunca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından “Belediye İş Sendikasının bu işyerinde yetkili olduğuna dair bir belge alamadığını” belirten Gökmen:  “2009-2014 yılları arasında 5 yıl İntaş A.Ş’de ben görev yapmadım. Nasıl bir tehditle sendikal faaliyeti önlemiş olabilirim?” diye sordu..

 

            PERSONELİMİZ TAŞERON İŞÇİ DEĞİL

İNTAŞ Genel Müdürü Gökmen, personelinin taşeron içşi olmadığını da hatırlatadak açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “2009 yılından 2014 yılına kadar Belediye İş sendikası İntaş A.Ş de sendikal faaliyet yürüttüğü halde bugüne kadar ilgili bakanlıktan bu işyerinde yetkili olduklarını gösterir belge alamamıştır. Bahse konu süre içerisinde benim şirket yöneticisi olmadığım açıktır. Şirketimiz personeli ayrıca taşeron işçi değildir. İşkolu madendir. Belediye İş sendikası yetkilileri bunu bildikleri halde Bakanlık nezdinde işkolu tespiti için 2009 yılında müracatta bulunmuşlar Bakanlık işkolu tespitinin maden iş kolu  olarak kendilerine bildirilmiştir.”

 

            “SENDİKA, SENDİKALAŞMAYI ENGELLEDİ”                                                             

“Adı geçen sendika yetkililerinin İşçi haklarını savunma amaçları var ise şirketimiz personelinin bağlı olduğu iş kolunda faaliyet gösteren işçi sendikasına üye olmalarını sağlamaları gerekmez mi?” diye soran Gökmen: “  Belediye İş Sendikası yetkilisi 2009 yılından bu yana bakanlıktan yetki alacağını söyleyerek işçilerin kendi iş kollarında sendikalaşmasının, önüne geçmiş örgütlenmelerini engellemiştir.” dedi.

             İŞ DÜZENİNİ BOZULDU

Belediye İş Sendikası yetkilisi'nin (18.03.2015 tarihinde) mesai saatleri içerisinde işverene haber vermeksizin personelle, görüşme yapmak suretiyle iş düzenini bozduğunu dile getiren İNTAŞ Genel müdürü Gökmen :” Bütün bu gerçekler ışığında bahse konu yetkililer yetki alanları dışında (maden iş kolu) örgütlenme çalışmalarını 2009’dan bugüne sürdürmekte ısrar etmiş etmeye devam etmektedir.” dedi

            YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK

İNTAŞ Genel Müdürü Gökmen açıklamasını şu sözlerle tamamladı:  “sözde tehdit içerdiği söylenen ses kayıtlarının çözümü yapılarak, yazılı basın açıklamasında tape haline getirilmiş şahsımın ve şirketimizin ticari itibarı sarsılmaya çalışılmıştır. Bu çalışmayı yürüten Belediye İş sendikası yetkilileri hakkında 5237 sayılı T.C.K 133. Ve devamı  uyarınca da  yasal işlemlerin başlatılacağı muhakkaktır.”

Haber;E.TAYHAN