İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı toplantılarının ikinci birleşimine internet cafe ve oyun salonları ile ilgili tartışma damgasını vurdu.

Geçen ayın ilk birleşiminde ele alınarak, Çeşitli İşler Komisyonu ile  İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen Meyhane, kahvehane, kıraathane, bar ve elektronik oyun merkezler ile açık alkollü içki satılan yerlerin resmi ve özel okul binalarından uzaklığının ne olması konusu karara bağlandı. Konu ile ilgili komisyon raporu mecliste tartışmalara yol açtı.

Çeşitli İşler  Komisyonu adına raporu açıklayan Komisyon başkanı Harun Veziroğlu,  meyhane, bar kahvehane, elektronik oyun merkezleri ile açıkta içki satılan işyerlerinin  okul, yurt, mabet bina ve tesislerine en az 100 metre uzaklıkta bulunması gerektiğine karar verildiğini açıkladı.

Eğitim Amaclı İnternet cafe ve çay ocaklarında bu mesafenin aranmayacağı ile ilgili madde  İl Genel Meclisi üyeleri arasında tartışma çıkmasına neden oldu. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Üstünel, internet kafelerin eğitim amaçlı olan veya olmayan diye ikiye ayrılmadığını ifade edince komisyon üyeleri ve meclis üyeleri arasında kısa süren bir tartışma yaşandı.

Komisyon üyeleri ise Özel İdare Avukatı ile konuyu görüştüklerini, ilk maddede geçen Elektronik Oyun Merkezleri deyiminin  Play Station salonlarını kapsadığını, ikinci maddedeki Eğitim Amaçlı İnternet Kafe deyiminin ise  bilgi edinme amaçlı olarak kullanılan mekanları kapsadığını ifade ettiler.

Üstünel’in avukat görüşünün sorulmuş olmasını yeterli bularak ikna olduğu tartışmanın ardından komisyon raporu olduğu şekliyle kabul edildi.