Düzce'de sorumsuz sahipleri nedeniyle başıboş bırakılan hayvanlar artık tehlikeye yaratmaya başladı. Şehrin en işlek noktalarından biri olan AVM önünde salınan at, görenleri şaşkına çevirdi. Çevredekilerin ilgi odağı olan at, oturma alanlarının etrafındaki yeşil alanlarda otlarken çoğu vatandaş bu ilginç manzarayı telefonlarıyla görüntüledi. Sahibi tarafından kendi haline bırakılan at, zaman zaman fotoğrafını çeken vatandaşlar, “Bu kadar da olmaz” demekten kendilerini alamadı.

 

 

Atın AVM önünde gezintisini yoldan geçerken farkeden zabıta ekipleri hemen harekete geçti. Başıboş atı uzaklaştırmak için otladığı alana gelen zabıta ekipleri, atı boynundaki ipten tutmak istedi. Ama huysuz at kendisini boynundan tutturmazken zaman zaman sağa sola koşarak çevredekilerin de korkmasına neden oldu. Sonunda atı uzaklaştırmayı başaran zabıta ekiplerinden biri eliyle atın sırtına vurdu. Ancak atın zabıtadan intikamı kötü oldu. Zabıta memurunun ata vurması ile birlikte at zabıta memuruna çifte atarak tepti. Bu tehlikeli hareketin ardından zabıta memuru atın yanından uzaklaşırken olayı yara almadan atlattı.

 

 

Olayı görerek zabıta memurlarına yardım etmek isteyen polis ekibi de kimseyi yanına yaklaştırmayan atı bölgeden götürmek istedi. Polisin belinden çıkardığı copu vurmasıyla şaha kalkan atın çiftesinden son anda kurtulan polis memuru da şans eseri olayı ucuz atlattı.

Tüm bu yaşananların sonunda AVM önüne gelerek atını almak isteyen sahibi zabıta ekipleri tarafından azarlandı. Öfkeli at ve küçük sahibi alışveriş merkezinin önünden uzaklaşırken zabıta memuru yediği çifteyle kaldı. 



Haber: İ.KELEŞ