Her ay bir ilçe veya beldede gerçekleştirilen Batı Karadeniz Bölgesi İpek Yolu Belediye Başkanları Mayıs ayı toplantısı Beyköy Belediyesi’nde yapıldı.
Toplantıya, Dokurcun Belediye Başkanı Ruhi Yılmaz, Karasu Kurudere Belediye Başkanı Mehmet Alemdar, Karacasu Belediyesi Celal Beydili, Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, Boğaziçi Belediye Başkanı Ali Soyer, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Yeniçağ Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan ve Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin katıldı. Toplantının ev sahipliğini yapan Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, toplantıların oldukça verimli geçtiğini ve düzenli olarak yapmaya devam edeceklerini ifade etti.
Kılıç, “Amacımız kaynaşmak, bir aile olmak. Bu toplantılarda her şeyi paylaşıyoruz. Bilmediğimiz konuları sorup öğreniyoruz, birbirimizden bilgi alıyoruz. Her partiden arkadaşlarımız var. Bu toplantıları her ay yapalım, fikir alışverişinde bulunalım dedik. Sakarya Karasu’da, Mudurnu’da Gümüşova’da, Karacasu’da ve Yenicağ’da toplantılarımızı yaptık. Bundan sonrada ilçeleri ve beldeleri gezeceğiz. Partiler üstü iş yapmak ve fikir alışverişinde bulunmak istiyoruz. Birlik beraberlik içinde hareket ediyoruz. Oldukça verimli toplantılar oluyor.”diye konuştu.
Toplantı kapsamında Düzce’ye gelen belediye başkanları, hem kendi ilçelerindeki çalışmaları hem de Düzce’yi nasıl bulduklarını anlattı..
Düzce’yi çok iyi biliyorum
Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, Düzce’yi çok iyi tanıdığını dile getirirken Düzce’nin gelişmekte olan bir il olduğunu ifade etti.
İnegöl; “toplantılarımıza ilk önce Karasu'da başladık. Seve seve katılacağımızı belirttik. İlçemizde de misafir ettik. Kültürleri kaynaştırmak. Sorunları çözümlere ulaştırmak. Gitmediğimiz görmediğimiz yerleri görmek tanımak için böyle bir toplantı düzenlendi. Bu toplantılar bizim açımızdan verimli de geçiyor. Ben Düzce’ye yabancı değilim. Sık sık geliyorum. Sayın valimiz bizim eski kaymakamımız. Ona saygılarımı sevgilerimi iletiyorum.”dedi.
Düzce’yi bu kadar güzel bilmiyordum
Düzce’ye ilk defa geldiğini söyleyen Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Düzce’yi bu kadar güzel bir şehir olarak düşünmediğini belirtti.
Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin; “Bölgeye çok uzak kalan bir Belediye Başkanıyım. Bu sene BAL’da futbol müsabakasında Osman başkanla tanıştık. Gümüşova’da ilk toplantıya katıldım. Çok hoşuma gitti. Tabii bölgeyi çok iyi tanımıyorum. Kaynaşlı ve Düzce’de yol üzeri yerlerde kaldık. Beyköy’e de bugün ilk defa geliyorum. İnşallah tanıma fırsatı olacak.Düzce’den çok geçtim. Fakat bu kadar güzel bir yer olduğunu bilmiyordum. Tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Çözüm yolları iletiyoruz. Haziran toplantısını Tosya’da yapmak istiyoruz. Gelecek ay belediye başkanlarını Tosya’da yapacağız.”dedi.
Düzce gayet güzel bir şehir
Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydili ise toplantıların verimli geçtiğini ve partiler üstü bir toplantı olduğunu vurguladı.
Beydili; “ Partiler üssü bir toplantımız oluyor. Biz herkesi kabul ediyoruz. Fikir alışverişi yapıyoruz. Gayet iyi geçiyor. Ne yapabiliriz. Ne yapmalıyız. Diye düşünüyoruz. Bilgi alıyoruz. Biz bir şeyler biliyorsak veriyoruz. Bizden sonra da gelecek nesil için devam etmesi için güzel bir şeydir. Düzce bana yabancı değil. Düzce Bolu’ya bağlıydı. Düzceli çok arkadaşlarım var. Düzce gayet güzel bir şehir. Ama Bolu Karacasu termal bir kenttir. Karacasu 5-4 yıldızlı oteller var. Bölge hastanesine başlayacağız. Rehabilitasyon olarak. Karacasu İzzet Baysal Hastanesini açılacak. Karacasu günden güne büyümekte. Bolu ile 5 km arasında mesafe var. Arkadaşlarımız Karacasuya geldiler. Gezdirdik. Misafir ettik. Düzce gelişmekte bir şehir. Fazla bir bilgim yok.”diye konuştu.
Bolu İle Düzce Kardeş Gibidir
Bolu’nun Dokurcun beldesi Belediye Başkanı Ruhi Yılmaz ise Düzce ile Bolu’nun kardeş olduğunu ifade ederken iki il arasında kavganın olmaması gerektiğinin altını çizdi.
Dokurcun Belediye Başkanı Ruhi Yılmaz; “ Ben Dokurcun Belediye Başkanı olarak Bolu ili sınırındayım. Düzce ile Bolu gayet iyi bilen biriyim. Düzce ile bolu kardeş gibidir. İki il arasında kavganın olmaması gerekiyor. Düzce’nin Allah yolunu açık etsin. Çok güzel bir gidişatı var. Sanayileşmesi ve kentleşmesi ile güzel bir yere sahipler. Ben de ilçeliğe layık olan bir beldeyim. Kırsal kesim gibi bir yerdeyiz. Çevremde 18 köy muhtarlığı var. Güzel çalışmalar yapmamız gerekiyor. “diye konuştu.
E-5 Bir An önce Bitmeli
Batı Karadeniz İpek Yolu Belediye Başkanları toplantısının başkanların karşılıklı fikir alışverişinde bulunması açısından önemli olduğunun altını çizen, Kurudere Belediye Başkanı Mehmet Alemdar, bu toplantılarda başkanların sorunları daha iyi çözebildiğini dile getirdi.
Düzce’yi iyi tanıdığını belirten Alemdar, “Cumayeri’nden bana sınır olan bir yer var. Benim görüştüğümüz kişiler de var. Düzce’de çok güzel bir yer. Sanayileşmesi var. Fakat şu e-5’i bitirirlerse, daha da güzel olacaktır. Birkaç yıldan beri oradaki çalışma devam ediyor. Bitmesinin ardından daha da güzel olacak. Düzce sanayi bölgesi. Sanayileşmeside var. Daha da iyi olacaktır.”dedi.
Sanayi Ve Ticari Anlamda Önü Açık
Yeniçağ Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan ise Düzce’nin gerek kültürel gerekse sanayileşme açısından Düzce’nin önünün açık olduğunu söyledi.
Yeniçağ Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan; “Yeniçağ Bolu ile Ankara illeri arasında otobandan 2 kilometre uzaklıkta olan bir şehir. Güzel bir gölümüz olan bir ilçemiz. Bu toplantıları önemsiyoruz. Parti ayrımı gözetmeksizin fikirlerin bir araya gelmesi ile güzel bir ortam ortaya çıkıyor. Beldelerde ilçelerde buradan çıkan sonuçlar sonrasında uygulama fırsatları bulunuyor. Düzce’yi tebrik etmek istiyorum. Sanayi ve Ticari anlamda önü açık. Kültürel alanda önemli hizmetleri var.”diye konuştu.
Beldenin tarihi, turistik ve ekonomik değerlerinin masaya yatırılarak yapılması gerekenlerin konuşulduğu toplantının ardından Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, belediye başkanlarına Organize Sanayi Bölgesini ve Beyköy’ün turistik alanlarını gezdirdi.