Düzce Belediyesi önünde açılan Ramazan çadırında irfan meclisinin dün akşam da önemli konukları vardı. Teravih namazı sonrası başlayan İrfan Meclisi saat 01,00’a kadar sürdü. Tasavvuf müziği ile başlayan meclisin konukları Vali Vasip Şahin,  Milletvekili İbrahim Korkmaz, Belediye Başkanı İsmail Bayram, belediye ve il genel meclis üyeleri oldu.
İrfan Meclisi’nin açılışında konuşan Belediye Başkanı İsmail Bayram, Ramazan ayı içinde birçok etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirtti.
Bayram, ‘ Bunlar arasında ilk olarak yapılanlar da var. İrfan Meclisi bunlardan biri. Ramazanın manevi yapısına uygun olarak burada teravih namazı sonrası tasavvuf müziği yapılacak, dini sohbetler ve söyleşiler gerçekleştirilecektir. Ayrıca Ramazan ayı boyunca mahallelerimizde iftar programları hazırladık. 30 ayrı mahallede iftar açılacak. Yine geçen yıl gerçekleştirdiğimiz Ramazan sokağı etkinliklerimiz bu yıl da devam edecek. Geleneklerimizden biri de ‘İnanç Turu’ dur. Bu yıl 1400 kişiyi İstanbul’da cami ve dini, tarihi yerleri gezmeye götüreceğiz’ dedi.
İrfan Meclisi’ne konuk olan Vali Vasip Şahin ise, ramazana hem dini hem sosyal boyutta yaklaşmak gerektiğini vurguladı.

Şahin, “Bizler medeni bir toplum olmak iddiasındaysak eğer irfan kültürümüzü yaşamalı ve bir sonraki nesle aktarmalıyız. Geçmişte atalarımız bunu buldular ve bize kadar ulaştırdılar. Şimdi sorumluluk bizim sırtımıza. Bunu idrak ettiğimiz ay olan ramazan ayı sadece bir ibadet ayı değil aynı zamanda kültür ayıdır. İnsanların birbiriyle daha çok etkinleştirdiği arayıp sorduğu birbiri ile bir tas çorbayı paylaştığı günlerdir. Dolayısıyla dini boyutu ile değil sosyal boyutuyla da ramazana yaklaşmak lazım. Biz bugün burada bunun küçük bir nişanesini görüyoruz. Burada Düzce’nin her kesiminden insanlarımız var. Hepimiz  iç içe birbirimizden ayrımız olmadan buradayız. İnşallah irfan meclisi ramazanın son aylarına kadar hizmet edecektir.” Şeklinde konuştu.

Haber; H. İŞCAN