Son 30 yılın en çetin kışını yaşayan Düzce’de, Pazar gününe kar yağışsız başlanırken, özellikle ara sokaklarda biriken karlar vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.
Karla mücadele çalışmalarını sürdüren belediye ise şehrin birçok noktasına hizmet vermeye çalışıyor. Ana arterleri temizlemeye çalışan belediye ekipleri, şehrin ara sokaklarında henüz girmediği noktalar bulunuyor. Şehir içi ulaşımda ciddi bir sıkıntı yaşanmazken; vatandaşlar evlerinin önlerini kendi imkanlarıyla temizlemeye çalışıyor. Birçok ana arterdeki kaldırımlar ise buz tabakasıyla kaplı. Vatandaşlar karda yürürken düşmemek için yoğun çaba gösteriyor. Özellikle şehrin ara sokaklarında biriken kar yığınları, vatandaşların evlerine girip çıkmasını dahi zorlaştırıyor.
İşte o sokaklardan biri de karaca mahallesi Nil sokak… Belediyeyi defalarca aramalarına karşın sokaklarının temizlemediğini belirten sokak sakinleri küreği ellerine alıp, kendi sokaklarını kendileri temizlemeye başladı.
Seslerini duyurmak adına muhabirliğe soyunan vatandaşlar, sokak sakinlerinin kar küreme çalışmalarını kameraya kaydederek haber merkezimizle paylaştı.
Çalışmaları kaydeden vatandaş, “4 gündür belediyeyi aramıza rağmen kendileri, fen işlerine söylediklerini ve greyderle yola açılacağını söylüyor. Vatandaş napsın, aldı kazma küreği eline çalışıyor. Belediye gelsin de görsün… Yol nasıl açılır vatandaşından öğrensin… oy istemeye geldikleri zaman Ağa köyüne çay mahallesine göndereceğiz…”dedi.
“Sokağımızda hasta olduğu için yolu açık tutmalıyız” diyen vatandaşlar, belediyenin ilgisizliğine sitem etti.
Haber;S.KAŞKIR