Düzce Üniversitesi ve Düzce, İzmit ve Fenerbahçe Rotary Kulüpleri’nin işbirliği ile gerçekleşen gençlere iş başvuruları ve iş görüşmesi teknikler konulu panele ilgi büyüktü.

 

Düzce ve İstanbul Fenerbahçe Rotary Kulüpleri tarafından Düzce Üniversitesi’nde düzenlenen gençlere ‘İş Başvurusu Teknikleri’ konulu panel’e gençlerin yanı sıra, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mustafa Kepez, İş-Kur İl Müdürü Mustafa Özcan, Düzce Rotary Klubü Başkanı Mustafa Girgin ve kulüp üyeleri katıldılar.

 

 Gençlerin yoğun ilgisiyle, yaklaşık iki saat süren panelde iş başvurularında dikkat edilmesi gereken hususlar örnekler ile gençlere aktarıldı ve konuyla ilgili dokümanlar dağıtıldı. Rotary Kulübü üyesi aynı zaman da özel bir şirkette insan kaynakları müdürü olan Tolga Görgülü bir iş başvurusunda bulunurken hedeflerin saptanması, görüşme öncesi ve görüşme sonrası neler yapılması gerektiğini anlatarak öğrencilere bilgiler verdi.

 

 

 Panel sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayan Görgül, iş yaşamının kurtlar sofrası olduğunu ve kişinin kendine yer edinmesinin günümüz koşullarında çok zor olduğunu bunun ancak yetkinlik ve adanmışlık gibi iki kavramın kişide tam olarak var olması ile mümkün olabileceğinin ifade etti.