Akpınar Mahallesi Soğancı Kavşağı mevkiinde yaşayan vatandaşlar,gerçekleştirilen doğalgaz çalışmasının ardından yola yama yapılmak üzere gelen ekipleri görünce ayaklandı. Senelerdir yollarına yama yapıldığını ve artık yolun oldukça bozulduğunu dile getiren mahalleli, yolda çalışma yapmak için gelen belediye işçilerinin çalışmasına engel oldu.



Araçların önünü keserek yeniden asfalt istediklerini, bozulan yolun araçlarında maddi hasara yol açtığını belirten ve verdikleri oyun karşılığında hizmet beklediklerini dile getiren mahalle halkı, Belediye Başkanı Dursun Ay’ın mahalleye gelerek asfalt sözü vermesini istedi.



“Mahalleli, yama istemiyoruz dedi”

Çalışmak üzere gelen ekipleri kendilerinin durdurduğunu belirten Akpınar Mahalle Muhtarı Tuncay Er, “Altı ay önce doğalgaz hattı yapıldı. Ama bir türlü yolumuz gelmedi. Aile sakinleri, araçları dolayısıyla devamlı şikâyette bulunduğu için mecburen Belediye Başkanımızı, yardımcılarını ve müdürlerimizi arıyoruz. Bu yolun bir an önce asfaltlanmasını istiyoruz. Bu arkadaşlar burada yama yapacaklardı. Mahalleli geldi, yama istemiyoruz dedi. Yapacaklarsa burayı asfalt yapsınlar. Burası Düzce’nin girişi, Ankara’dan gelen vatandaş görüyor burayı. Çirkin mi gözüksün burası?” dedi.



“Yolun kazınmasını ve tekrardan yapılmasını istiyoruz”

Bu yolu devamlı kullandıklarını ve araçlarının devamlı bozulduğunu dile getiren mahalle sakini Koray Sadık, “Her sene yama atıp geçiyorlar. Biz bu yolun kazınmasını ve tekrardan yapılmasını istiyoruz. Araçlarımızla buradan geçemiyoruz. Devamlı araçlarımızın amortisörleri patlıyor. Araçlarımıza sürekli masraf yapıyoruz. Biz oy zamanı AK Parti”ye oy veriyoruz. Oyumuzun karşılığını almamız lazım. Belediye Başkanı buraya gelsin ve bize sözünü versin. Biz de makineleri serbest bırakalım” şeklinde konuştu.



“Kimse ilgilenmiyor”

Bozuk ve dengesiz yollardan dolayı araçlarına devamlı masraf yaptıklarını ve bu durumdan bıktıklarını söyleyen bir diğer mahalle sakini Onur Parlak ise“Mahallemize doğalgaz hattı yapıldı. 3-5 ay yollar bu şekilde kaldı. Kimse ilgilenmiyor. Biz yol istiyoruz. Arabalarımız berbat durumda”ifadelerini kullandı.

Mahalleye gelen iş makinelerinin, yolda yama çalışması yapmasına müsaade etmeyen vatandaşlar, belediye ekiplerini mahalleden gönderdikten sonra dağıldı.