Birinci ağızdan açıklama geldi
Geçtiğimiz günlerde bir vatandaşın şikayeti ile gündeme gelen Düzce Belediyesi ile Yapı Sanatları (Tesisatçılar) Odası arasındaki protokol, “Alınan 15 TL’nin bir karşılığı yok” kanısına yol açmıştı. Yasal dayanağı olmadığı gerekçesi ile protokolün eleştirilmesi ve vatandaşın bu paranın nereye gittiğini sorgulaması üzerine birinci ağızdan konuya ilişkin açıklama geldi.

“15 TL karşılığında hizmet veriyoruz”
Bugün Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odası (DESOB) binasında konuya ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Düzce Yapı Sanatları Odası Başkanı Bülent Keser, 15 TL karşılığında hizmet verildiğini vurguladı ve o hizmetleri sıraladı.

“Geçmişi 1999 yılına dayanıyor”
13 Temmuz 2007 tarihli Bayındırlık ve İskân Bakanlığı (Bugünkü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı) Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü’nün genelgesine istinaden 5 Ağustos 1999 tarihinden itibaren Düzce Belediyesi ile Düzce Yapı Sanatları Odası’nın denetime yönelik birlikte çalışmayı sağlamak için protokol yaptığını açıklayan Keser, şöyle devam etti:

“17 yıldır her dönemin belediye başkanı ile yenileniyor”
“Yenilenerek devam eden Düzce Belediyesi ve odamız arasında yapılan “işbirliği” değil, “mesleki denetim” protokolüdür. 17 yıldır her dönemin belediye başkanı ile yenilenen denetim protokolünün amacı; kaçak su kullanımını tespit etmek, önlemek ve su sayaçlarının endeks okuma personelinin kolaylıkla okuyabileceği noktalarda (apartmanlarda girişte veya katlarda toplu bir yerde, müstakil evlerde ise evin dışında muhafazalı olarak) monte edilip edilmediğini kontrol etmektir.

“Ücret karşılında denetim hizmeti veriyoruz”
Sıfır abonelik için müracaat eden vatandaşlardan ilgili mevzuat gereği resmi makbuz karşılığı, Mesleki Denetim Protokolü gereğince 15.00 TL alındığını belirten Keser, “Bu alınan ücret karşılığında vatandaşımızın abonelik işleminden sonra odamız denetim ekibi tarafından belirli süre içerisinde kontrolleri yapılmaktadır. Bahsi geçen protokol 12 maddeden ibarettir.” dedi ve son yapılan protokolün maddelerini sıraladı.



Haber: C.ÜSTÜNER